[]

istanbul'dan nereye taşınılır?

fazlaca geniş olduğunun farkındayım. biraz detay vereyim. ben yüksek lisansı bitirmek üzereyim, annem ve babamla yaşıyorum. babam emekli, annem çalışmıyor. istanbula bizi bağlayan bir şey yok. akrabalar zonguldakta ama oraya gitmeye pek istekli değilim. konut fiyatlarının istanbul kadar uçuk olmadığı ama insanların da yobaz ya da fazla muhafazakar olmadığı binaların çok yüksek ve çok sıkışık olmadığı bir yer var mı? bir de ben doktora yapmak istiyorum ama istanbulda olmazsa olmaz gibi bir düşüncem yok.

istanbullular siz ne düşünüyorsunuz? deprem tetikledi yine beni.


 
bahsettiğiniz gibi oldukça geniş yorumlara gebe bir soru. şahsi tecrübeler buralarda etken. şahsen istanbul'a yakın ve görece ferah, güzel, yaşanılabilir şehir olarak eskişehir ve bolu geliyor aklıma. doğa söz konusu ise özellikle bolu diyebilirim.

büyük bir şehir derseniz ankara yine yaşanılabilir şehir.

bazı kıstaslar ise ne yazık ki nereye giderseniz gidin pek değişmiyor. insanın her türlüsü her şehirde var. iyilerle karşılaşırsınız umarım.
  • social strata  (23.11.22 14:11:00) 
Para ve gelir durumundan bahsetmemişsin, en önemli kriter o.
bunun dışında istanbuldan taşınmak yerine uzak ilçelerde de güzel bir hayat yaşanabilir, şile, kilyos gibi. keza izmit de iyi bir seçenek bence yaşam için.

  • roket adam  (23.11.22 14:17:48) 
@roket adam
hocam oturduğumuz ev bizim. bunu satıp ya da kiraya verip başka bir şehirde benzer bir yerde oturabiliriz diye düşünüyorum. şile veya izmit de depremden etkilenebilir gibi geliyor ama düşünüp araştırırım teşekkürler.

edit: gelir yazmamışım. açlık sınırının üstünde yoksulluk sınırının altında olduğumuzu sanıyorum.
  • curious mind  (23.11.22 14:28:44 ~ 14:37:49) 
Çanakkale olabilir.


  • seaman  (23.11.22 14:30:48) 
Çanakkale çok güzel bir şehir mesela. Düşünebilirsin belki.


  • nundu  (23.11.22 14:31:17) 
samsun- atakum


  • benaslinda  (23.11.22 14:33:27) 
Çanakkale
Aydın
Eskişehir
Bandırma
  • halitkin  (23.11.22 14:51:34) 
Güneye giderdim Muğla, antalya vs. Kışın ısınma derdi olmaz. Eskiden asla istemezdim ama şimdi tatile gittikçe görüyorum İstanbul'da yaşadığımız hayat değil. Mis gibi deniz ve güneş varken. Üstelik turist de çok alıyor insan gayet sosyallesebilir farklı şeyler deneyebilir, sektör değiştirebilir.


  • sanguine  (23.11.22 15:07:04) 
muğla ve ilçelerini düşünmüyorsanız benim önerim eskişehir veya çanakkale olabilir. çanakkale'de gelibolu tarafı çok nezih ve tatlıydı, eskişehirin denizli versiyonu çanakkale. hem nüfusu genç, eğitimli, hayat diğer büyükşehirlere göre daha ucuz. eskişehir de uygun olabilir ama kışı çok soğuk:(


  • sirkelimon  (23.11.22 16:58:51) 
istanbul'da psikolojim bozulunca öğrenci olarak ankara'ya yerleşmiştim ben. beş yıl olacak, şehrin kendisinden yana hiçbir şikayetim yok. çok seviyorum.

türkiye'de bugün barzonun, kalitesiz adamın olmadığı yer yok. ankara hem geniş ve ferah sayılır (istanbul'a kıyasla) hem de başkent olarak büyük şehrin alasıdır. her türlü sosyal etkinlikten tut da imkana kadar fazlasıyla mevcut. evet istanbul'un forsu yok, hiçbir zaman da olmaz ama yaşamak için bence ideal bir yer. sunduğu imkanlar doğrultusunda akademik alanda da kötü sayılmaz ayrıca, bir sürü taş gibi üniversite var burada da.
  • mark greg sputnik  (23.11.22 17:03:06) 
ankara'ya taşındım, çok mutluyum.
mark greg +1

orta-iyi bir muhitte yaşarsanız gayet güzel burası.
  • blatta hiberna  (23.11.22 17:12:41) 
Ankara gibi soğuk yerleri tavsiye etmem. Ben olsam İzmir'e taşınırdım. Doğal gaza para vermezsin. Deniz, kum, güneş. Daha ne.


  • dissendium  (23.11.22 17:30:28) 
Ankara soguk sayilmaz bence.

Doktora yapacaksan doktora yapmaya deger universitelerin oldugu sehirler belli.
  • hot potato  (23.11.22 19:26:47) 
deniz olmayan yerde yaşanmaz.
en mantıklı güney ege veya çanakkale tarafları.

  • astronom bey  (23.11.22 20:20:38) 
ankara +1

2021 başlarında istanbul beykoz'dan ankara'ya taşındım. ikinci üniversiteme başladım. insanı biraz soğuktur ama aklına bir şeyleri koyup işine odaklanabileceğin en güzel şehir belki de ankara olur.
  • lesmiserables  (23.11.22 22:13:38 ~ 22:14:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.