[]

Danışmanlık için fatura kesmek

Merhaba,

Hali hazırda bir kurumda çalışıyorum. Bir startup benden danışmanlık hizmeti almak istiyor, haftada 20 saat. Onlara fatura kesmem gerekiyor ancak şahıs şirketi kurmak istemiyorum, zira en fazla haziran ayına kadar sürecek bir iş. Bu durumda onlara nasıl fatura kesebilirim? Detaylıca anlatabilirseniz sevinirim, deneyimim veya bilgim olan bir husus değil. Dikkat etmem gereken konular ile ilgili önerileriniz varsa onları da duymak isterim.

Çok teşekkürler.

 
müşterinin bilgisi dahilinde, samimi olduğun bir firma sahibine rica ederek ve kdv yi ödeyerek fatura kestirebilirsin.


  • durbidakka  (23.11.22 13:27:03) 
küçük tutarlı freelance işlerim için tpayment.co üzerinden fatura kesip ödeme aldım.

sizin danışmanlık işi sürekli ve saat itibari ile meblağ yüksek olacaksa @durbidakka'nın dediği gibi vergisini ödemek üzere tanıdık bir firmadan rica etmek daha kolay olabilir.
  • social strata  (23.11.22 14:15:19) 
ben bunu firmaların uyanıklığı olarak görüyorum. yani bir firma bu iş için niye danışmandan fatura istiyor? pekala sizi sigortalı olarak işe alıp, haftada 20 saat sigortalı gösterip, hak ettiğiniz parayı ücret olarak gösterip ödeyebilir. ödediği parayı da vergiden düşer. ama sizin adınıza haftada 20 saatlik sgk primi ödemesi gerekir.

firma kurarsanız kendi priminizi kendiniz ödersiniz. bir sürü masraf ve sorumluluk altına girersiniz. haziran'da iş bitse, firmayı kapatsanız bile en az 5 yıl sorumluluğunuz devam eder.

yani niye sizi buna mecbur tutuyor bu firmalar? danışman diye işe alsınlar, iş bitince de işten çıkarsınlar.
  • kibritsuyu  (23.11.22 14:53:35) 
rakam yıllık limitin altındaysa gider pusulası üzerinden halledebilirsin. değilse de rimuut gibi servisleri kullanarak yurtdışından faura kesebilirsin. tek sefer 20 saatlik iş için şirket kurulmaz.


  • orpheus  (23.11.22 18:28:30 ~ 18:29:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.