[]

Deprem çantanız var mı

Her zamanki gibi depreme hazırlıksızız çoğumuz. Bir tane deprem çantası hazırlamak istiyorum. İçine su, ağrı kesici falan koymak istiyorum. Başka kritik neler koyulabilir? Sizde var mı?




 
düdük ve fener benim ilk aklima gelen


  • ala09  (23.11.22 09:46:05) 
Kendi çantamdaki yazıyorum.
belli aralıklarla değiştirilecek şekilde su ve çikolata, bisküvit, radyo, fener, düdük, yedek pil, ıslak mendil, kuru mendil, çöp torbası, Koli bandı, Termal battaniye, İlk yardım çantası (çok kapsamlı profesyonel kullanım için hazırlandı),yağmurluk

  • metos  (23.11.22 09:52:33 ~ 09:54:02) 
çantam yok ama olması da lazım. @metos çok detaylı yazmış ama benim aklıma farklı olarak gelen pamuk oldu bir tek.

bir de kedisi olanlar nasıl bir çanta hazırladı, deprem esnasında kedisi o panik halinde nasıl kutuya koyacaklar onu da merak ediyorum. Kedim çok aklımda böyle durumlar için.
  • mor oje  (23.11.22 10:13:08) 
Bana aşırı anksiyetik bir ruh hastası gözüyle bakabilirsiniz ama o gün geldiğinde bir umut diye 2 farklı çantam var. ikisi farklı senaryolar için.
Eğer evde yakalanır ve binadan sağlam çıkabilirsem diye dahatlıkla ulaşabileceğim yerde duran bir çanta; bir de evden sağ çıkabilirsem ve arabaya ulaşır da arabayla şehirden kaçabilirsem hayatımı devam ettirmem için gerekli bir çanta( bu arabada duruyor)

Evde çanta kaçış anında daha hafif olması için daha temel şeyler içeriyor ve küçük. Su, yiyecek, fener, yedek pil, ilk yardım küçük set, kimliğimi belirten belge, bir üst polar, araba yedek anahtarı, biraz nakit para ve yedek ayakkabı (çıplak ayak ile de çıkmak zorunda kalabilirim diye)

İkinci çanta daha büyük ve her zaman bagajda. Bunda kamp malzemeleri gibi; çadır, küçük bir bıçak, yiyecek, ilk yardım kiti, su, maske, çakmak , fener, pusula, radyo, yedek pil, powerbank, termal çorap, yedek ayakkabı, yedek kıyafet var.
  • titanic kemancısı  (23.11.22 10:14:49 ~ 10:15:28) 
Sabah bunu konuştuk da bizde hem bebek hem kedi var. Çanta değil bavul lazım bize. Bir de sekizinci kattayız. Çantamız vs yok bu arada. Ankaradayız gerçi.


  • elorelia  (23.11.22 10:23:19) 
Benim bir sırt çantam var, kapı dibinde duruyor.
Çadırı, uyku tulumu, kamp ocağı, yiyecek içeceğiyle her zaman hazır. Yazın kamp atmalık, diğer zamanlar deprem çantası.

  • Mirket  (23.11.22 10:39:31) 
istanbul'da degilim ve yasadigim bina depreme dayanikli. o yuzden yok. ama her evde bulunmasi da mantikli. depremden baska durumlar da olabilir. deprem aninda ne yapilmasi gerektigi ve nerde siper alinmali, onlar da onemli. bazi insanlar ileri paranoyaklikla kafes bile yaptiriyor. ama tam kafes olmayan, deprem yatagi diye satilan seyler de var. gereksiz fazla bilgi vermis gibi hissettim simdi.

istanbul'da olsam kesin yapardim (ve fay hattina yakin yerlerde yasiyorsam). ve imkan varsa yasadigim yerin depreme dayanikliligi testi yaptirirdim (apartmansa, apartmandakilerle/yoneticiyle anlasarak).
  • ermanen  (23.11.22 11:32:00 ~ 12:16:37) 
Üç gündür anlamsız bir deprem anksiyetesiyle yatağın yanında tuttuğum bir deprem çantam var, sabahki depremin hissedilmediği bir şehirdeyim. (Biri eşime biri bana olmak üzere iki çanta var. Bir ara birini evde tutmak, birini arabaya koymak için içeriklerini düzenleyeceğiz.)

Yukarıda yazılanlara ek olarak kedi maması, kuruyemiş kuru meyve barları/paketleri, krakerler, ton balığı konservesi, hijyenik ped, tampon, decathlonun ince havlularından, birer ince termal sweatshirt, birer yağmurluk, yedek şarj aleti, sabun, düzenli kullandığım ilaçtan bir kutu, tuvalet kâğıdı, diş fırçası/macunu, www.rossmann.com.tr soğukta dışarıda kalmamız gerekirse diye bu ısıtıcı pedlerden iki paket var. Hatırladığım kadarıyla.

Kimlik fotokopileri, İsviçre çakısı, mum ve kibrit, kolonya/antibakteriyel jel, not defteri ve kurşunkalem gibi şeyleri de listeye yazmışım, bir ara çantalara eklemem gerekiyor.
  • kobuzchu kiz  (23.11.22 11:39:33) 
Yok. Enkaz altında kalırsam kurtulma şansım olduğuna inanmıyorum. Onun yerine kitaplığı, gardolabı, dolapları duvara sabitlemek, sağda solda düşebilecek eşyaları düzgün yerleştirmek vs daha mantıklı geliyor bana.


  • roket adam  (23.11.22 11:56:35) 
Yok, hazırlamayı da düşünmüyorum.


  • halitkin  (23.11.22 15:48:31) 
bir süre arama kurtarma stk'larında görev almış biri olarak. deprem çantasının amerikan prepper fantazisi olduğunu düşünüyorum. depremden hayatta kalacak şekilde ve sağlıklı kurtulduysam yanımdaki kampçılık malzemelerinin çok bir önemi yok. 2 paket snickers ve 1.5 litre su bir de aspirin ile mi hayata tutunacağım ? insan şartlar gerektirdiğinde düşünülenden dayanıklı bir canlı.bu deprem çantası ancak konfor arttırıcı olur. yoksa ayağında terlikle, yemeden içmeden burdan izmite yürürsün eğer istersen.

şeker hastalığı veya benzeri gerçekten medikal bir durumun vardır. o ilacı almazsan hayatın riske girer. o zaman tabi ufak bir hazırlık yapılmalı. o kargaşada hiçbirine ulaşamazsın.

evde amatör telsizden, tırmanış iplerine kadar kamp vs. malzemesi mevcut ama dediğim gibi manasız buluyorum.
  • orpheus  (23.11.22 18:59:34 ~ 19:01:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.