[]

Hava temizleme cihazi onerisi (kedi alerjisi ve internetten satin alma)

Hava temizleme cihazi alacagiz. Daha cok kedi alerjenleri ve tuyleri icin.

Arastirdim baya. Levoit'e karar vermistim. Levoit Core P350 model. Uzerinde "Pet" yaziyor. Daha cok evcil hayvani olanlar icin onerilmis. O olmazsa belki Core 200S modeli. Ama filtresi HEPA H13 degil. Winix Zero Pro da cok oneren var ama o pahali.

Turk markasi olarak ailem Arcelik olani oneriyor. ATP 6100 model silindir seklinde. Levoit'e benziyor.

Levoit sanirim sadece Amazon'da. Turkiye'de online alma tecrubem pek yok. Bu cihazlari Amazon Turkiye'den veya baska siteden alip sorun yasayan oldu mu? Taksit oluyor mu? Garantisi, tamiri, filtre alimi vs nasil oluyor? Elektrik donusturme sorun oluyor mu? Bir suru soru isareti var. Bir de kargo da pahali sanirim.

Arada kaldik. Size de sorim dedim. Onerdiginiz, kullandiginiz hava temizleme cihazi var mi? Turk markalarindan alip memnun kaldigniz var mi? Internetten veya magazadan satin alma tecrubenizi ve bahsettigim durumlari da eklerseniz memnun olurum.

edit: xiaomi 4 lite var bi de hesapli olanlar arasinda. daha ust modelleri gereksiz pahali geldi

 
Cihazin fiyatini salla, filitrelerinin ne kadar tuttugunu ve her filitreyi ne siklikta bir degistirmen gerektigini ogren. Duzenli filitre degistirmezsen ise yaramiyor bu aletler. Ve Yazici murekkebi gibi adamlar asil parayi filitreden kiriyorlar.


  • compumaster  (22.11.22 23:18:58) 
@compumaster sagol hatirlattigin icin. evet onlara da dikkat ediyorum. filterlerde fiyat cok degismiyor genelde ama birden fazla filtresi olanlari da cok dusunmuyorum. hepa ve karbon birlesik olanlar daha hesapli. guc kullanimi da onemli. on filtreli olup da temizlenebilenleri de dusunuyorum.


  • ermanen  (22.11.22 23:40:55) 
alacağın cihazın profesyonel olmadığını var sayarak cihaz seçiminde sana yardımcı olacak bir kaç ipucu vereyim. bu tip cihazlar kullanım amacına, kullanım yerine göre hangi amaçla kullanılacaksa o yönde seçim yapılır.

1. kesinlikle kullanacağın odanın metrekaresine ve hacmine uygun cihaz al. aynı şekilde hacime uygun cadr değerini gerçekten verebiliyor olsun.

2. lazer sensörü kesinlikle ve kesinlikle olsun (mümkünse 3 metre ötedeki hava kalitesini okuyabilsin), sadece içine çektiği yada 40-50 santim yanındaki hava kalitesini ölçüp hava kalitesi kirli odayı sana temiz diye kakalamasın, auto mod lazer sensörü ile çok daha verimli çalışır. (örneğin cihaz sende 2-3 metre uzakta cihazın olduğu yerde hava temiz hatta oda temiz sen 2-3 metre uzakta elektronik sigaradan bir fırt aldın ve nefesini verdin. uzak lazer sensör varsa ve cihaz oto modda ise direk bunu tespit edip yüksek hızda çalışıp buharı çekip temizliyor. bu özellik yoksa bekle ki cihaz yavaş yavaş havayı kendine çeksin de kirli havayı algılasın temizlesin)

3. filtre seçeneği bol olsun, tek bir filtrede hem formaldehit hem antibakteriyel hem partikül fitresi olmasın. amaca yönelik direk filtreleri olsun. misal sana lazım olan partikül filtresi, all in one filtre alırsan her bir katmanın kalınlığı 3-5mm yi geçemez ancak amaca yönelik filtre alırsan partikül filtre kalınlığı 2-3 santimden fazla olur ve cihaz çok daha başarılı sonuçlar verir. iç karbon filtre katmanı tüm filtrelerde standarttır.

ben elektronik sigara içilen yaklaşık 55 metre kare salon için 2 yıl önce xiaomi mi air purifier pro aldım. formaldehit filtresi (kendinden karbonlu) + ekstra iç karbon filtre ile 1 yıl kullandım aşırı memnun kaldım. bu yıl ise aynı makineyi partikül filtresi ile kullanıyorum. bu filtre ile de memnunum ancak elektronik sigara buharı konusunda formaldehit filtre kadar başarılı değil, seneye muhtemelen yine formaldehit filtreye dönerim.

unutmaman gereken, bu cihaz yerdeki tüyü tozu temizlemez, sadece havada asılı kalan mikron boyutundaki parçacıkları çalıştığı süre boyunca temizler. cihazı 7/24 çalıştırıp ev neden hala toz kıl oluyor dememek lazım ev yine toz olacak yine tüy olacak.

benim kullandığım cihazın filtreleri rfid korumalı. yeni filtreyi kullanmaya başlayınca cihaz 180 günden geriye saymaya başlıyor. sıfırıncı güne gelince filtre bitmiyor sadece uyarı veriyor filtreyi değiştir diye. ben filtre daha uzun ömürlü olsun diye defactodan aldığım bez çantayı kesip filtrenin etrafına sarıyorum büyük parçacıklar o bezde toplanıyor ayda bir yeni bez çantadan tekrar sarıyorum. bu yöntemle 1 sene rahat rahat filtreyi kullandım. şuan amazonda orjinal filtresi 662tl görünüyor, gayet iyi fiyat.

tavsiye edermiyim? etmem çünkü benim makinem odama göre ve kullanım amacıma uygun. bana uygun olan sende böyle perfomans veremeyebilir yada odana büyük gelebilir.
  • krtkartal  (23.11.22 01:46:42 ~ 01:53:41) 
@krtkartal sagol ayrintili bilgiler icin. cok guzel yazmissin. birden fazla filtreli olanlar uzun vadede daha masrafli olur diye dusundum. Silindir tipli hava temizleyicilerde silindir tek parca filtre oluyor ve bu alanda cok iyi olanlar da var h13 filtreli, yorumlar da cok iyi. 360 derece hava emmeleri de daha avantajli gibi.

bunun disinda onerdigin markalardan da bahsedebilirsin bilgili biri olarak. xiaomi olarak fiyat olarak "4 lite" modelini almayi dusunurum sanirim. parasina kiyip daha iyi modeli olmaya deger mi sence? burda yazmak istemedigini ozelden de yazabilirsin.
  • ermanen  (23.11.22 10:57:27 ~ 11:02:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.