alacağın cihazın profesyonel olmadığını var sayarak cihaz seçiminde sana yardımcı olacak bir kaç ipucu vereyim. bu tip cihazlar kullanım amacına, kullanım yerine göre hangi amaçla kullanılacaksa o yönde seçim yapılır.
1. kesinlikle kullanacağın odanın metrekaresine ve hacmine uygun cihaz al. aynı şekilde hacime uygun cadr değerini gerçekten verebiliyor olsun.
2. lazer sensörü kesinlikle ve kesinlikle olsun (mümkünse 3 metre ötedeki hava kalitesini okuyabilsin), sadece içine çektiği yada 40-50 santim yanındaki hava kalitesini ölçüp hava kalitesi kirli odayı sana temiz diye kakalamasın, auto mod lazer sensörü ile çok daha verimli çalışır. (örneğin cihaz sende 2-3 metre uzakta cihazın olduğu yerde hava temiz hatta oda temiz sen 2-3 metre uzakta elektronik sigaradan bir fırt aldın ve nefesini verdin. uzak lazer sensör varsa ve cihaz oto modda ise direk bunu tespit edip yüksek hızda çalışıp buharı çekip temizliyor. bu özellik yoksa bekle ki cihaz yavaş yavaş havayı kendine çeksin de kirli havayı algılasın temizlesin)
3. filtre seçeneği bol olsun, tek bir filtrede hem formaldehit hem antibakteriyel hem partikül fitresi olmasın. amaca yönelik direk filtreleri olsun. misal sana lazım olan partikül filtresi, all in one filtre alırsan her bir katmanın kalınlığı 3-5mm yi geçemez ancak amaca yönelik filtre alırsan partikül filtre kalınlığı 2-3 santimden fazla olur ve cihaz çok daha başarılı sonuçlar verir. iç karbon filtre katmanı tüm filtrelerde standarttır.
ben elektronik sigara içilen yaklaşık 55 metre kare salon için 2 yıl önce xiaomi mi air purifier pro aldım. formaldehit filtresi (kendinden karbonlu) + ekstra iç karbon filtre ile 1 yıl kullandım aşırı memnun kaldım. bu yıl ise aynı makineyi partikül filtresi ile kullanıyorum. bu filtre ile de memnunum ancak elektronik sigara buharı konusunda formaldehit filtre kadar başarılı değil, seneye muhtemelen yine formaldehit filtreye dönerim.
unutmaman gereken, bu cihaz yerdeki tüyü tozu temizlemez, sadece havada asılı kalan mikron boyutundaki parçacıkları çalıştığı süre boyunca temizler. cihazı 7/24 çalıştırıp ev neden hala toz kıl oluyor dememek lazım ev yine toz olacak yine tüy olacak.
benim kullandığım cihazın filtreleri rfid korumalı. yeni filtreyi kullanmaya başlayınca cihaz 180 günden geriye saymaya başlıyor. sıfırıncı güne gelince filtre bitmiyor sadece uyarı veriyor filtreyi değiştir diye. ben filtre daha uzun ömürlü olsun diye defactodan aldığım bez çantayı kesip filtrenin etrafına sarıyorum büyük parçacıklar o bezde toplanıyor ayda bir yeni bez çantadan tekrar sarıyorum. bu yöntemle 1 sene rahat rahat filtreyi kullandım. şuan amazonda orjinal filtresi 662tl görünüyor, gayet iyi fiyat.
tavsiye edermiyim? etmem çünkü benim makinem odama göre ve kullanım amacıma uygun. bana uygun olan sende böyle perfomans veremeyebilir yada odana büyük gelebilir.
0