[]

Köpek eğitimi hk.

9 aylık bir labradorum var. aşırı seviyorum, ama özellikle son dönem güçlendiği için zaptetmede zorlanmaya başladım.

bir çok şeyi öğretebilmiş olsam da, tasmayla yürüme ve dışarıdaki davranışlarını kesinlikle öğretemedim. ve artık tasmayla çok zorluyor.

eğitim aldıracağım,
arkadaşlarım yatılı yerlre verdi eğitime. 1 ay vs.

ama ben kıyamıyorum. hepsi iyi yerler, belli. ama köpekcağız napar eder aşırı çekiniyorum.

sizce ne yapmalıyım ya?
bir de döndüğünde huyu suyu değişir, bulunduğu yeri sevmemiştir içine kapanır vs. aşırı korkuyorum bu durumlardan. veya bir travmaya sahip olur diye.

ilk köpeğim olduğu için de açıkçası işin doğrusu nedir bilmiyorum.
ama tasma eğitimi vermek zorundayım en azından.

ve "dışarıda" yanıma gelmesini, oturmayı, yürümeyi, bizi takip etmeyi sağlamak zorundayım. ben bir şekilde zaptederim ama, eşim zor tutar bu haliyle.

 
Denk gelmediyseniz belki aşağıdakilerin bir faydası olur.

www.youtube.com
www.youtube.com
  • jnlbnnn  (22.11.22 13:23:32) 
gördüm gördüm hatta köpek kolejinin tüm videolarını izliyorum.

ama demek bir noktada mizacım kaynaklı vs doğru eğitemiyorum bu konuda. ya yeterince vakit ayıramıyorum ya çok sabırlı davranamıyorum ya da acıyorum bi noktadan sonra ve zorlamak sitemiyorum.
  • tchuck  (22.11.22 13:26:44) 
Egitimi sizin almaniz lazim. Bir yere verip güya egitme olayi inanilmaz sacma. Ben görmedim duymadim bu tip egitimi. 4,5 senedir kopegim var, yine bir programa yazildim evde yalniz birakma ile ilgili. Ben yazildim, kopegim degil.

Kopeginizin hayati boyunca eslik etmesi gereken ve eslik edecegi kisi sizsiniz, dolayisiyla sizinle ogrenmesi ve sizin de onunla uyumlu sekilde yasamayi ogrenmeniz sart. Iyi bir trainer bulun. Bunlar zaten sizin yogun sekilde calismadan ogretebileceginiz seyler degillerdi, moralleri bozmak yok. Daha cok genc, ergen oldugu icin biraz zorlayabilir bu donemde ekstra olarak.
  • buf-e kür  (22.11.22 13:27:43 ~ 23:48:40) 
Köped'e bir mesaj atarsanız sizi yönlendireceklerini belirttiler. Instagram sayfaları: kopedturkiye


  • charbiel  (22.11.22 13:30:55) 
Egitimi sizin almaniz lazim, köpeğin değil. Bu sebepten boardine yollamaniz mantıklı olmaz.
Buna ek olarak köpek 9 aylik, tam böyle şeylerin zamani.

Dışarıdaki davranislarinda sorun nedir?

Günlük ne kadar egzersiz alıyor (kosma, oynama)?

Misal nothing in life is free falan yapabilirsiniz ama en mantıklısı sizi de egitecek bir egitmen.

Bende de labrador var ama sizinkinden çok daha zorlu benimkisi tabi :)
  • logisticsmanager  (22.11.22 14:40:42) 
Benim rott gibi muhtemelen. Disarida benim disinda kimsenin yurutmesi mumkun degil. 11 aylik. Benden her konuda cok cekiniyor, sozumu dinliyor. Ama tasma ile yururken cok guc veriyor. Bogulacak saniyor insanlar cikardigi sesten dolayi


  • sekerler diyarinda bir ruya  (22.11.22 15:38:01) 
Çiftlik eğitimlerinin işe yaramadığını, kısa süre sonra yok olduğunu defalarca duymuştum ama pek de inanmamıştım.

Yaklaşık aynı zamanlarda arkadaşım köpeğini çiftliğe eğitime gönderdi, bense haftada bir bize gelip eğitim veren bir eğitmenle çalıştım.
Arkadaşımın köpeği çiftlikten çıktıktan sonra ilk haftalar muazzam disiplinli, düzgün, eğitimliydi. Benimkiyse çok yavaş ilerlemeler gösteriyordu.

Aradan birkaç ay geçtikten sonra çiftlikte eğitilen köpek neredeyse tamamen eğitimden önceki haline döndü. Bizimkiyse ilerlediğimiz kadarıyla duruyor.

Arkadaşlarınızın eğitime verdiği köpeğin sonradan ne duruma geleceğine bakın, bence siz de o eğitimin uçup gittiğini göreceksiniz. Çiftlik eğitimi aldıran arkadaşım birkaç hafta önce ani bir şekilde köpeğin çekmesi sonucu düştü, omzundan ameliyat oldu.

Eğitmenlerin ücretleri de çok ilginç İstanbul'da. En ucuzuyla en pahalısı arasında 7-8 kat fark var. Herkesin kafasına göre fiyat verdiği ilginç bir sektör sanırım.

Umarım mutlu olacağınız bir eğitmenle karşılaşırsınız. Bu arada hiçbir eğitmende de sihirli değnek olmadığını bilmek gerek. Her eğitim zaman, sabır, kararlılık gerektiriyor.
  • michael_knight  (22.11.22 18:53:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.