[]

YouTube videolarım için mikrofon?

Sesin güzelce alınması için mikrofon kullanıyorlar ya, video ile sesi editlerken ne oluyor sonrasında?

Nasıl bir mikrofon önerirsiniz amatörlere.


 
Amatör mikrofon iş çözüyor.

Normal üstüne ses ekliyorsunuz. Ben çok araştırıp S20 FE ile kapadım mevzuyu. Hiç kayıt alamadım işten fırsat gelmedi ama kısmet.
  • baldan kaymak  (22.11.22 00:05:50) 
iki opsiyon var ya bilgisayar/telefonunuzun ses kartını kullanacaksınız lavelier/yaka mikrofonu alacaksınız direkt girip.

boya diye bi marka var m1 falan modeli epey popüler fiyat performans markası olarak bilinir çok mega kalite değil ama iş görüyor. youtube'da zebil gibi incelemesi var dinleyin.

bu kesmez derseniz harici ses kartı bölgesine girersiniz bunun da en kolay çözümü kendinden ses kartı olan usb condenser mikrofonlar var, behringer, samson gibi bütçe fakat iş görebilecek markalar tavsiye edebilirim. tabi rode, akg, blue gibi sağlam markaların da benzer ürünleri var ama bu kur ile epey pahalıya geliyorlar.

en profesyoneli ne bu mevzunun derseniz güzel bi preampı olan harici ses kartı ve xlr bağlantıya sahip bir geniş diyaframlı condenser mikrofon derim. tabi kabul edilir markaların en ucuzundan alsanız dahi en pahalısı bu olacaktır.


ben çevremdeki youtube vs gibi iş yapacak olanlara behringer c1u öneriyorum, perforede (insan sesi) gayet de memnun kalıyorlar.
  • hedep  (22.11.22 16:07:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.