[]

sakatlık sonrası spora başlangıç

selam. ben 10 yıl kadar düzenli olarak koşu ve yürüyüş yaptım. ayağımda topuk dikeni ve plantar fasiit sorunu oluştu. 1 yıl kadar bir süre ara verdim. egzersizler, özel tabanlık derken şimdi yeniden yürüyüş ve koşuya başladım. tabi tekrar eskisi gibi olmamak için nasıl doğru koşulur ve yürüyüş yapılır diye detaylı bir araştırma yaptım.

meğer bu işlerde bile teknik varmış.

bu olaydan 2 yıl sonrada omuzlarımda ağrılar oluştu. çekilen mr sonrası, aşırı yüklenmeden dolayı bir şeylerin yırtıldığını söyledi doktor. biri sağ, biri sol omuz olmak üzere kortizonlu iğne vuruldum 4 gün önce.

araştırdığım kadarıyla, kortizon iğnelerinden sonra hareket önemliymiş. bende hafif koşu ve esnetme hareketlerine döndüm. lakin artık tekrar sakatlanmamak için her şeyi düzgün yapmak istiyorum. mesela ben şınavı bu linkte yanlış olarak gösterilen şekilde çekiyordum;

tr.pinterest.com

personal trainer'ı olan bir spor salonuna yazılıp, hareketleri doğru şekilde öğrenmek geçiyor aklımdan. lakin bu benim için sıkıcı bir süreç olacak. çünkü 12 yıldır, açık alanda spor yapıyordum. salon bana göre bir şey değil kesinlikle. eğer yapılabiliyorsa, bu telefon uygulamaları vb. şekilde bu sorunu çözebilir miyim?

yani yardım isteğim tam olarak şu: personal trainer olmadan, spor hareketlerini doğru olarak kendi kendime öğrenip uygulayabileceğim bir seçenek var mı?

 
bazı app'lerde kamera yardımı ile egzersiz hareketlerinde ölçüm/doğrulama yapilabiliyor.bazıları deneme sürümlü bazıları da direkt para ödenince açıyor bu özelliği.


  • evimin paspasi  (21.11.22 21:58:52) 
Yılların verdiği tecrübeyle diyebilirim ki, PT lerin bilgisini gözünde büyütme, güvenme.

Linkteki olayı anlayamadım. Neye yanlış demiş? Dirsekler açık olarak push up çekersen göğüs kaslarına vurur. Dirsekleri vücuduna yapışık çekersen tricepslere. Yani ikisi de doğru ikisi de farklı kas grubunun hareketi.

Youtube'da her hareket için milyon tane video var. Kimi doğru kimi yanlış. Hepsini defalarca seyredip, iyice sindirip, hareketin mantığını anlamak bence en akılcı yol.

Omuzlar için aman dikkat. Çoook çok iyi ısınmadan hiçbir şey yapma. Yardımsız gömlek giyemediğim günlerim oldu. Hala da ara sıra 'ben buradayım ve boş bir anını kolluyorum' dediği zamanlar oluyor.
  • Mirket  (21.11.22 22:13:03 ~ 22:24:32) 
@mirket; burada göğse vurmaz, omuza yük biner. Omuzlarin oluştugu pozisyon sıkıntı.
Genel olarak wide grip pushup omuzlara olacak yükten dolayı riskli zaten ve gene çok wide olunca rom kısıtlı olduğundan etkisi azalir.
www.t-nation.com

Birincisi kesinlikle yanlış çünkü wide grip push up bile degil, garip bir form.
youtu.be

Pt konusunda katılıyorum. Genelde çoğu besyo mezunu boş adam. Mike israetel videosu koydum, su adamin videolarini izleyip sonra kendinizi videoya çekip baksaniz bile yeter. Çok pt kasmaya gerek yok. Yüzde 99'u nasıl barfiks çekilir bilmez, dümdüz cektirirler.
  • logisticsmanager  (22.11.22 00:39:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.