[]

Elektrogitar guruları

Seneler evvel klasik gitar ve ukulele çalmıştım. Şimdi elektro perileri geldi. Zuhal müzikten amfili gitarlı bir set veya ikinci el gitar alayım diyorum. Amfi işleri beni korkutuyor şimdi apartmanda kulaklıkla çalmak lazım. Dönüştürücüyle hallolur mu? Bir de çok ekstrem parçalarda gözüm yok, iki üç hoşuma giden parçayı çalsam kâfi. Kurssuz derssiz tablara bakarak çalar mıyım ne dersiniz?




 
Neyi ne kadar çalabileceğinizi ancak siz bilebilirsiniz. Çalışırsanız çalarsınız ama kimler neler çalıyor duvar gibi kulakla azbuçuk duyuyorsanız dahi çalarsınız istediğiniz şeyleri (en kötü ihtimalle sadeleştirmiş halini)

Amfi'de korkçak bir şey yok zaten düdük kadar amfi veriyorlar o setlerde hatta o setler pek iyi de olmuyor. Ayrı ayrı affinity squier ve bi practice amp alsanız en miniklerinden o setlerden daha düzgün sonuç verecektir.

dore'ye de bakın orada da sx diye bütçe dostu elektro gitar markası var gayet çalınır aletler, blackstar'ın ufak ufacık amfileri var.


Minik ev amfilerinde neredeyse hepsinde kulaklık çıkışı olur. Amfiyi standart bir tv/radyo sesi kadar kısabilirsiniz de. Ha aşşşşşırı problemli bi apartmandayım tv dahi açamıyorum derseniz minik kulaklık amfileri var gitarın jack çıkışına saplıyorsunuz kulaklık takıp çalıyorsunuz (içinde amfi modellemesi var distortion, basit efektler falan)

mesela vox'un kulaklık amfileri www.korgtr.com
Her biri farklı bir amfi'yi modellediği için epey çeşit var youtube'dan bakabilirsiniz sonuçlara. 2.1 falan gibi bişeye de bağlanabilir bunlar.

biraz daha çin işi olanları da var bu ürüjnlerin daha ucuza benzer iş yapan.

Ayrıca zebil gibi amfi modellemesi yapan prosesörler var
zoom, vox, mooer, boss saymakla bitmez. hepsinin de bütçe modelleri var kulaklık çıkışları/ses sistemi ya da gitar amfisine çıkış yapma özellikleri de var biraz daha komplike bir şey lazımsa buraya da yönelebilirsiniz.
  • hedep  (21.11.22 20:59:05 ~ 22:29:32) 
paran varsa korg pandora'yı araştır efektten kulaklığa bağlarsın.


  • evimin paspasi  (21.11.22 21:22:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.