[]

Satılamayan baklavalar ne oluyor?

Satılamayan baklavalar, tatlılar nasıl değerlendiriliyor? Direkt çöpe gitmiyordur herhalde.
Pastaneler satılmayan kek benzeri ürünleri karıştırıp ay çöreği yapıyor diye biliyorum, o doğru mu?

Satılamayan ekmeklere ne oluyor peki?
Bayatlayan etler ve diğer gıdalarla ne yapıldığını biliyor musunuz?

 
satılmayan ekmekler hayvan yemi oluyor genelde.


  • mikahakkinen  (21.11.22 16:54:40) 
İtim varken, bir şok a101 den son kullanma tarihi 1 gün geçmiş et ürünlerini istiyordum. Bedava veriyorlardı. Kokusu iyi ise ite veriyordum. Görevliler imha ettiklerini söylüyordu. Maddi bir değeri olsa vermezlerdi. Poşet poşet donmus gıda aldığımı hatırlıyorum.


  • allah yazdiysa bozsun  (21.11.22 16:59:20) 
bence kesin restaurantlara falan gidiyordur, sen şimdi esnaf lokantasında aldın bi tabak baklava bilmiyorsun ki ne zamanın bu?

baklavacıda en azından tepside belli oluyor biraz
  • duyurukullanıcısı  (21.11.22 17:27:46) 
tatlılar konusunda çok fazla tarihi geçmiş veya bayatlıktan yenemz hale gelebilecek bir istif olmuyor. mesela yarın rafa çıksa müşteriden bayatladığı için beğenilmeyecek ürünler personele çevreye dağıtılıyor. sonrasında da üretim buna göre ayarlanıyor. yani öyle çok da bir israf olmuyor.

ekmek durumunda da genelde satış sayısına göre üretim yapılıyor. bayatlayanlar yem olarak değerlendiren kişiler tarafından alınıyor. son kalan bir kaç ekmek yine aynı şekilde dağıtılıyor.
  • bravoteam  (21.11.22 17:37:09) 
Ibb ekmegin fazlasini kucukcekmece golunde martilara atiyor bizzat sahidim


  • eja  (21.11.22 18:06:30) 
İstanbul'da yeni açılan bir ekler dükkanında ki kalan ekler-pastalar önce çalışanlara dağıtılıp kalanı da çöpe atılıyordu direk.


  • JrJunior  (21.11.22 18:09:09) 
@eja demek o yüzden martı nüfusu patladı bütün serçeleri sığırcıkları parçaladılar

@michael evet poğaça vs dahil ay çöreği oluyor, doğru bilgi
  • comp  (21.11.22 19:03:32) 
Ünlü bir tatlıcıda geçen sabah erken saatte istediğim tatlı bana parasıyla satılmadı. Dünün ürünü olduğu için satamayacaklarını yenisi iki saat sonra çıkacağı söylendi.


  • goodz  (21.11.22 19:09:46) 
Normalde, satılamayacak hale gelmesi yaklaştığında çalışanlara ucuz fiyata satılır. Fakat yakın zamanda işin içinden bir arkadaşımdan (yine) üzen bir bilgi aldım. Ünlü tatlıcılardan biri sütlü tatlılarda dahi skt etiketini bile değiştirip satmaya çalışıyormuş. Baklavalar için de kurtarabilecekleri bir yöntem var ise kesin deniyorlardır.
Çok büyük bir firmada çalışıyorum. Yemeği ayarlayabilmek imkansız ve yemeğin yetirilememesi gibi bir lüksleri yok. o yüzden yemek hep çok olmalı. Bildiğim kadarıyla artan yemekleri aynı gün ya da sonraki gün yaşlı bakım evleri, çocuk esirgeme kurumları gibi yerlere götürüyorlar.

  • sparkle kiddle  (21.11.22 19:34:24 ~ 19:35:48) 
bildiğim bir yerde(imalathane) ay çöreğine iç olarak kullanılıyor çeşitli işlemler ve ek malzemeler geçirip.


  • biravekahve  (21.11.22 20:24:57 ~ 20:25:25) 
satılamayan ekmekler, kızartılıp peksimet ya da galeta unu oluyor.


  • halanne  (21.11.22 20:34:36) 
Büyük zincir baklavacıların irtibat halinde oldukları yemek şirketleri var. Satılmayan kalan miktarlar bunlara çok ucuza verilir. Şirket yemekhanelerinde tatlı diye verilir


  • limonlu eksi  (21.11.22 20:56:14) 
Satılmayan veya bayat ekmekler peksimet veya galeta unu oluyor. Mandıra ürünleri eritme peyniri yapılıyor.


  • beemaker  (21.11.22 21:03:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.