[]

bir anda ele ayağa saldıran kedi

İlk kez kedi bakıyorum, kedimiz 3-4 aylık (henüz kısır değil) erkek tekir annesi hiç bakmamış, ilk 2 ayında el ayak ile oynatmış ve alıştırmışlar. tam olarak 1 aydır stabil aynı evde ben bakmaya başladım. yemek yememe, tuvaleti başka yere yapma huyu yok.

Biraz asabi bir kedi biri yanında geçerken(bazen) ya da oyun oynarken(olta, top atıp yakalaması) anlamadığım bir anda sinirlenip sırtını dikleştrip kabarıyor sonra oyuna devam eidyor, uyurken çok güzel sevdiriyor ama uyanıkken çok ellemiyorum önce pati sonra diş geçiriyor.

Çıplak/çoraplı ayak görünce tam olarak saldırganlaşıyor ve ciddi ısırıp bırakmıyor bırakmak için su püskürtme ısırıga bastırma işe yaramıyor, hadi ayağı geçtim ama kendi odasında oyuncakları ile oynarken veya durduk yere bir anda kosarak gelip ele ciddi saldırıp derin ısırıp çiziyor, elden kopartamıyorum. (hiç bir zaman tıslamadı bize)

Veterinerim kedidir yapar dedi 2 kere danıştım bir cevap alamadım, psikolojik olarak neden yapıyor çözemiyorum, su püskürtme ise yaramıyor diye ısırdığında oyuncak gösterip ilgisini dağıtmaya çalışıyorum ama bu seferde her ısırık sonrası oyun olarak algılamasını istemiyorum.

Ben bu kediyi nasıl eğitebilirim veya istanbul avrupa yakası bir kedi davranış uzmanı önerirseniz danışmak isterim hadi ben neysede evde yarası 3 ayda iyileşmeyen şeker hastası anne var.

 
Dediğiniz gibi, el ayak ile oynattıkları için alışmış. Normalde anne ya da kedi kardeşleriyle oynarken sınırlarını öğreniyor yavru kediler. Sizinkinde maalesef bu öğrenme süreci doğru işleyememiş. Nasıl çözeriz derseniz biraz kedisine göre değişir ama crazy cat lady olarak birkaç öneride bulunmam gerekirse:

- Su püskürtmeyin. Fiziksel ceza vermeyin.
- Ses çıkarmak daha mantıklı. Ştt, ince bir sesle ay ay gibi sesler olabilir. Canınızı her acıttığında bu sesi çıkarıp nerenize saldırıyorsa orayı hareket ettirmeyin. Mümkünse dikkatini bir oyuncakla dağıtın o sırada ki zaten yapmışsınız. Bu şekilde dikkat dağıtmak sıkıntı olmaz normalde.
- Isırdığında yüzüne doğru hafifçe üflemeyi deneyebilirsiniz ama sesle bırakmazsa bunu deneyin derim.
- Çorapları ve ayakları unutana kadar terlik giymeyi deneyebilirsiniz.
- Oyuncaklarıyla oynarken birden kudurup saldırıyorsa oynarken onu izole edebilirsiniz bir süre. Odasının kapısını kapatmak ve içeri girmemek gibi.
- Son olarak da Feliway kullanmayı deneyebilirsiniz.

Yavru kedilerin çoğu evde kaos yaratır, bu normal ama bu kadar ısırması kötü olmuş. Benim de piliç boyutunda sahiplendiğim kedim ilk geldiğinde ısırıyordu belli hallerde. Bana güvenene kadar o ısırdığı durumları yaratmamaya çalıştım. Zamanla unuttu, şimdi çok nadiren ısırıyor. Yani geçirmek mümkün ama genel olarak sakin ve yavaş davranmalısınız, fiziksel ceza vermemelisiniz. Biraz da sabır tabii. Kolay gelsin!
  • inawen  (21.11.22 16:09:51) 
üfleme, şiiitt olayını ilk başta yapıyordum, artık onada bağışıklık kazandı, delirdiğinde mecbur odasına kapatıyorum çünkü dönüp dönüp tekrar saldırıyor, kapatıp sakinleşmesini bekliyorum.

güveniyor sanıyorum çünkü illa benimle yatacak ve yattığındada göbüş açıyor oynarkende göbüş açıyor ama işte bir anda delirip manyak gibi ısırmasa çok tatlı kedi aslında, ha tabi paşa uyurken biraz kımıldayıp rahatsı edersekte sinirlenip saldırıyor?!?

Feliway harika bir öneri ayrıca teşekkürler 1 haftadır okumadığım izlemediğim şey kalmadı hiç birinde önermemişlerdi.
  • eja  (21.11.22 17:46:14) 
velet daha ondan. kuduruk oluyor çoğu küçükken. 4-5 ay sonra durulur iyice
lazer al bir tane oynat bol bol enerji atsın veya ikinci kediyi al birbirlerine sarsınlar

  • deranzo1  (21.11.22 18:09:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.