[]

300K'ye Kadar Otomobil Önerisi

Çok yakmayan
Çok sorun ve masraf çıkarmayacak
Gerektiğinde kolayca satılabilecek
İlk araba olmaya uygun (daha önce aracım olmadı, trafik deneyimim de yok, ama sakin bir yerde kullanacağım - Bodrum)

Tercihen otomatik vites
Tercihen SUP board, kano, bisiklet taşımaya uygun
Tercihen sunroof'lu

araç önerisinde bulunabilirseniz çok sevinirim.

Citroen'in görüntüsünü seviyorum.
Toyota ve Honda sağlam/sorunsuz dendiği için aklımda.

Bunlar dışında şu modeller olabilir görünüyor:

2009 model PEUGEOT 308 1.6 HDI Comfort:
www.sahibinden.com

2009 model PEUGEOT 308 1.6 HDi Premium Pack:
www.sahibinden.com

2005 model COROLLA VVT-İ 1.6 16V SOL:
www.sahibinden.com

2007 model Toyota Corolla 1.4:
www.sahibinden.com

2007 model Toyota Yaris 1.4 D-4D Terra:
www.sahibinden.com

SUZUKI JIMNY:
www.sahibinden.com

Şimdiden teşekkürler.

 
ilk ilandaki 160K'daki arabada direksiyon kaplaması şüphe uyandırıcı.

şu saatten sonra 14+ yaşında dizel araç almak çok mantıklı değil. sınırlı bütçe varsa benzinli, tercihen daha yeni model ve düz vites bakmak daha mantıklı olur. seçtiğin ilanlar hep eski-km yüksek araçların en üst donanım versiyonları.

bunun yerine donanım seviyesi orta ama km düşük - model yeni araç bakmak daha sağlıklı olur. bir de araç fiyatı konusunda. o marka modelin aynı donanım ve yakın kmlerde diğer araçları ile fiyat kıyaslamak gerek. fiyat eğer çok düşük veya en alt seviyedeyse o araca dikkatli yaklaşmak gerekir.

eski araçta sunroof sürekli sorun demek, su sızdırır, mekanizması bozulur vs.

bu arada baktığın araçlar hep C segment ama yaris B segment.

mesela 340 bine 2017 model, orta donanımda temiz bir araç alabilecekken. 320 bine 2007 model araç almak bana mantıklı gelmiyor.

örnek ilan:
www.sahibinden.com
  • orpheus  (21.11.22 12:26:34 ~ 12:44:34) 
Orpheus'a katılıyorum. Bu araçlar çok eski. İlk aracın olacaksa başına almana, arızalarıyla uğraşmana falan gerek yok. C3 çok iyi bir tercih olur bu segmentte ve sadece 5 yaşında araç.

Ayrıca evet eski araçta sunroof da dert olacaktır.
  • roket adam  (21.11.22 12:59:01) 
EK: Az önce önümden bir Suzuki Jimny geçti. Çok beğendim. Hemen ilanlara baktım. Bütçeme uygun ilanlar buldum. Önerir misiniz?

Mesela:
www.sahibinden.com
  • pantepember  (21.11.22 13:02:46 ~ 14:11:30) 
inanılmaz konforsuz ve gürültülü, gitmeyen (yavaş), küçük, çok yakan, hiç bagajı olmayan, 2. eli de neredeyse hiç olmayan bir araç. ancak trabzon'da yaylaya çıkan offroad meraklılarına falan satarsın sonrasında.


  • roket adam  (21.11.22 15:30:42 ~ 15:31:37) 
burda bi karar vermen lazım. fantazi yapmalık araç alıp derdi, masrafı çıktıkça uğraşacak satarken beklemeyi göze alacak, sanayiden usta arkadaşlar edinecek misin. yanıtın evet ise jimny vs alabilirsin.

ilk başta dediğin gibi az yaksın, makul olsun, işimi görsün. nakit ihtiyacım olursa da kısa sürede satabileyim diyorsan hayır.

uygun fiyata görüntü ve donanım arıyorsan PSA grubundan araç bakmalısın. tavsiyem 2015 üzeri, benzinli, düz vites ve orta donanım seviyesi, düşük km (120-130K) bir araç bakman. c3 veya 208 olabilir.

böyle jeep gibi bir araç arıyorsan belki uygun fiyatlı bir c4 cactus denk getirebilirsin.

www.sahibinden.com
  • orpheus  (21.11.22 17:24:41 ~ 17:26:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.