[]

Kan tahlili sonuçları (25-Hidroksi vitamin-D, Kolesterol, LDL kolesterol)

Merhaba arkadaşlar. Bilgisi olan varsa yardımıc olabilirse çok sevinirim. Nöroloji ve romatoloji için kan testi verdim. Yaş 32. Bu iki değer referans aralık dışında çıktı.

25-Hidroksi vitamin-D ref. aralığı 30-100 iken benim değerler 14 civarı.

Kolesterol ref. değerler 200 üstü kardiyovasküler hastalık riski diyor. Benimki 225.

LDL kolesterol de 130 üstü aynı şeyi ifade ederken benimki 155.

Doktora gideceğim elbet test sonuçlarına göre teşhis-tedavi uygulanacaktır ancak nöroloji ve romatoloji dışına düşen bir durum da olabilmesi ihtimaline istinaden sizlerden de bilgi almak istedim. Dikkat etmem gereken, yapmam gereken bir şey varsa yapayım. Şimdiden çok teşekkürler.

 
Arada sırada bi kaç damla d vit damlayırım ağzıma kışın güneş bulunca kolumu sıyırırım kimse yoksa kazağı sıyırır üç beş saniyede olsa göbeğimi güneşlendiririm. Ama ben de düşük değilken böyle yapıyorum. Sen belki 20 30 saniye tutman lazım. Kolesterol de işte hayvansal yağlarda var sadece, hiç yememeye çalışırım yine de vücuduma giriyordur sütle peynirle yumurtanın sarısıyla yani. Ben sana sıfıra indir deyim ama illa ki bi yerlerden alırsın zaten. Bi de şey haftada 3 kere 30-45 dk arası tempolu yürü ya da temposunu salla kalbin sıkışmıyosa koş sen.


  • baba553  (21.11.22 11:17:29) 
Diyet ve yaşam tarzğnda değişiklik yapın. D vit'den zengin besinleri beslenmenize ekleyin.


  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (21.11.22 14:36:12) 
ekin.co
Şu bağlantıdan nerede güneşleneceğinizi yazın, size d vit sentezlemeniz için en uygun zaman aralığını verecek. Günlük 15-20 dk civarı bir aralığı oluyor. (Fakat bu mevsimde uygun dilim olmayabilir, bahardan itibaren oluyor)
1 hafta boyunca d vit ampul kullanıp güneşlenme zamanında güneşleniyorsunuz. Mümkün olduğunca duş almamaya, duş alınca da şampuan sabun vs kullanmamaya gayret ediyorsunuz bu süreçte. Güneşlenirken güneş kremi kullanmıyorsunuz. Bacaklar, sırt gibi vücudun büyük parçalarının direkt güneşle temas etmesi lazım.
  • ben butun cbnce dizilerini izliyorum  (21.11.22 15:46:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.