[]

Araç tavsiyesi

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle okuyan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum, tavsiyeleriniz çok değerli. Hiç bilgim yok açıkçası araçlar konusunda.

Mevcutta 10 yıllık bir toyota auris hatchback kullanıcısıyız. aracın içi çok geniş çok memnunuz ama aslında büyük bir araç hatchback için. sedanından biraz daha kısa, ama çok değil. bu sefer sedan veya suv almak istiyoruz bu yüzden en azından içi bagajı biraz daha geniş olur zaten istanbul trafiğinde bu araç ile park yeri bulabiliyorken diğerleriyle de belki biraz daha zorlanarak buluruz çünkü büyük bir araç gerçekten. tek kusuru bence yalıtımı ve konforunun düşük oluşu. motorun 1.3 oluşu da biraz zorluyor çekiş açısından ama genelde pek sorun etmiyoruz. özellikle dolu ve güvenlik donanımı yüksek bir araç istiyoruz artık.

ocak ayında ötv indirimiyle alacağız aracı. tahminler limitin 1 mn tlye çıkacağı yönünde. o zamana kadar zamlar falan da olacak, o yüzden şimdiden bayilerle görüşüp liste fiyatı 900 bin tl civarı araçlara yöneliyoruz.

toyota corolla hybrid 1.8 en dolu paketinden alabiliyoruz mesela. ne dersiniz bu araç için? toyota ve sorunsuzluğunu çok seviyoruz açıkçası. biraz garanti bir seçim gibi geliyor. corolla cross hybrid biraz daha pahalı ama yeni bir kasa, sanki sedan daha fazla kafamıza yatıyor.

bunun dışında civicin de en dolu paketi 936 bin tl görünüyor. bu da güzel bir araç ama açıkçası civic deyince gözümde hep makyajlı kasalar ve apaçi tipler canlandırıyor. motordan falan pek anlamam, corollaya tercih edilebilir mi benzinli veya eco dedikleri tüplü modeli? corolla hybrid çok yakıyormuş uzun yolda vs. ama tüplü model de avmlerde sorun olur eskisi gibi aracın kasasının içine değil sonradan takılanlarla aynı şekilde bagaj kısmına sonradan takılıyormuş. pek içime sinmedi eco modeli.

opel mokka çok hoşuma gidiyor açıkçası bir de kozmetik açıdan. opel araçlar hakkında bir bilgim yok. yine aynı fiyatlarda.

aynı zamanda citroen c4 ve c4 elektrikli de çok hoşumuza gidiyor. Elektrikli araç biraz korkutuyor ama şarj olayı nedeniyle vs. o topa girmeye değer mi? kasası çok güzel yoksa elektriklinin de diğerinin de. citroen nasıldır?

vw araçlar bana hep ruhsuz gelmiştir. hiç düşünmedim açıkçası ama önerir misiniz aklımın bir köşesinde de bunlar var. diğer vag grubu araçlar seat skoda vs arasından öneriniz olur mu?

tanıdık bulup a3 sedav veya bmw 1.16 veya 1.18 de zorlamak seçenekler dahilinde ama açıkçası şu anda bile 1 mn tlye çok yakın olduğu için gözüm pek yemiyor o işe girmeyi, ekstra cebimden para çıkmasını, bulamama ihtimalini, bakımını vs.

 
toyota'dan sonra yola çıktığınızda o güveni hiçbir araçta bulamayacağınıza bahse girerim ve açıkçası sonraki aracım bakımını kendi servisinde düzenli yaptırabileceğim bir mercedes değilse de yine toyota'dan başkasına bakmazdım.

yeni nesil suv'ların hepsi -1 yaşa kadar çıkanlar- bence artık iyi araçlar. corolla hybrid'in arka kısmı çok dar. test sürüşüne gidin anlayacaksınız. ancak benzer segment'lerde skoda kodiaq'tı sanırım yada nissan'ın suv segment araçlarına bakabilirsiniz.

civic kesinlikle önermem bu seviyede. bizde var 2022 model executive paket -en dolusu oluyor. araçta trim sesi var. bizde mi sorun var diye civic grubuyla konuştuk, araçlarını sürdük herkeste aynısı var. ayrıca gaz tepkimesi halen atmosferik bir araç değilse otomatik fiat uno gibi geldi bana. sevemedim açıkçası. binerken de omzumu sakatladım. sonra da bir daha sürmedim. 2022 model fiat uno gibi geliyor bana o araç, bunu alacağınıza gidin fiat egea falan bakın paranız en azından işletim maliyetinde cebinize kalır. ayrıca ay ışığı var honda, bakmaya gittik, saçma sapan bir satış methodu izliyorlar. hiç memnun kalmadık 2.aracı da bu yüzden almaktan vazgeçmiştik. honda civic aşığı laf dinletemediğim arkadaşım bu olayı yaşadıktan sonra honda'dan soğudu.

opel'e şahsen ben bulaşmazdım. ancak viraj performansından hiç memnun kalmadığım tek marka diyebilirim. - d, e serisi binekleri hariç onlar zaten yayık gibi.

citroen kullanıcısıydım, fransız araçtan renault değilse uzak durmak gerekiyor. bunu çok acı tecrübe ettim. motor fiyatının 4'te birine antin kuntin servis fiyatı çıkarınca citroen, anlıyorsunuz hata yaptığınızı. psa grubu üretiyor citroen, peugeot markalarını. ki ben peugeout'un 3008, 5008'ine tasarım olarak bayılan biriyim ama fransız'da renault yoksa uzak dururum.

vw için birşey diyemem. iyi bir passat iş görür ama alman japondan pahalıdır. kaskosu vs ona göre değişecek.

seat bir arkadaşımda var. suv bakıyorsanız olabilir.

audi iyi bir opsiyon ancak bmw ile birlikte başta da yazdığım üzere bir mercedes gibi işletme maliyetleri olacak. onları da düşünün derim.

suv için ben olsam: toyota, skoda, nissan, suzuki, renault, kia, mitsubishi, hyundai, fiat, seat sıralaması ile giderdim.

volvo'yu hiç yazmamışsınız, ben artık eskisi gibi güvenli bulmayanlardanım volvo'yu. çin'lilere satıldıktan beridir fikrim böyle. buna bineceğime dedim, sevdiğimiz bir s40'ımız vardı. üzülerek sattık. gittik bir çinli motosiklet aldık scooter, en azından tehlikesini biliyoruz. soğuduğumuzu paylaşabilirim.
  • baldan kaymak  (20.11.22 22:39:44) 
Ben toyota corolla hybrid derim. 1.8 olduğu için vergi avantajı olmayacak ama şu anda toyota kullanıcısı oldugunuz için oradan devam edin derim. Araç çok az yakıyor şehir içi. Performansı da fena değil. Ama dediğim gibi yıllık mtv ve pil kirasını da hesaba katarak karar verin.


  • uzayuzay  (20.11.22 23:25:59) 
2012 auris'den corolla dream 1.5'e geçtim. 1 yıldır kullanıyorum, oldukça memnunum. aurisden daha iyi olsa da ses yalıtımı konusunda çok çok iyi değil. bunun dışında konfor ve yakıt tüketiminden memnunum.


  • unalub  (21.11.22 09:57:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.