[]

Yeni nesil daha mı saygısız

Sizce yeni nesil büyüklere karşı daha mı saygısız bunun sebebi ne olabilir?




 
Değil.
3000 yıldır aynı muhabbet:)

  • kisa  (20.11.22 17:42:06) 
öncelikle; pbs.twimg.com

bizim zamanımızda ki gibi sırf yaşı büyük diye hiç hak etmese bile hürmet bekleyen amcalara, teyzelere olan saygıdan bahsediyorsan, evet gençler bunu yapmıyor artık. doğru olanı yapıyorlar biraz. bunun haricinde ekstra bir saygısızlık falan görmedim. bizim zamanımızda korkunç olan şeyler bile varken onun azaldığı söylenebilir.

genel olarak ise (biraz gencolarla birlikte olan biri olarak) farklı ırktan, kültürden insanlara karşı inanılmaz daha saygılı ve hoşgörülüler. oturup birbirlerinin elini öperek göstermiyorlar bu saygıyı tabi de, çok daha sosyal yaşamda iç içeler ve çok umut verici. 70-80'lerde farklı siyasi görüştenler diye üniversitelerde birbirini öldüren nesille kıyaslamaya bile gerek yok
  • avatar is back  (20.11.22 17:45:51) 
Saygı nedir önce bunu konuşmak gerekir. Sınıf öğretmeni olarak her sene gelen birinci sınıflardan nesil farkını çok net görebiliyorum. Yüzeysel bakacaksak evet her gelen nesil daha “saygısız”


  • ruhen hastayim ben  (20.11.22 17:47:11 ~ 17:47:46) 
cok saygisizlar. burada bahsettigim grup 18-24 arasi diyebilirim. 15 yasindaki de herkesi yasiti saniyor falan o da saygisiz ama cocuk o, degisme ihtimali var. kendi aralarindaki muhabbetler bile cig. sosyal medya falan derken herkes kendini unlu saniyor artik sebebi bu bence


  • Kittie  (20.11.22 17:49:55) 
Kısa +1
Ayrıca avatarin paylaştığı görsel (:

  • 2027  (20.11.22 18:04:45) 
Evet. Daha saygısız. Her yeni nesil, bir öncekinin düşüncesine göre büyüklerine daha saygısız zaten. Büyüklere saygı bilginin depolanması ve yayılması öncesine ait bir gelenek zaten. Bir kişi, Dünya'nın Güneş etrafında dönüşünü daha fazla gördüğü için ekstra bir saygıyı hak etmiyor artık. Çünkü onu avlayan avcılar, hastalık, diğer rekabet unsurları ve doğa olayları gibi konulara karşılık kendi becerisi ile hayatta kalan bir canlı değil artık.

Yeni nesil ile ilgili 2 sorun var. Birincisi son derece toksik, sevgi göstermeyi bilmeyen, kişisel gelişimi yarım yamalak olan kişiler tarafından yetiştirilen bir neslin "ben bunları çocuklarıma yapmayacağım" yaklaşımı ile ayarını tutturamayıp diğer uçta davranması ile (overcorrection) büyüyorlar. Bu yüzden özgürlük kavramını tam netleştiremeyip saygısız ve şımarık hareketlerde bulunuyorlar. Onların çocukları da onların kendi hatalarından ve yaşadıklarından çıkardıkları ders ile büyüyecek. Zaten nesiller boyu böyle oldu.

İkincisi ise diğer nesillerden farklı olarak internetin ilk defa bu kadar yaygın olduğu ve mesafelerin kısaldığı dönemde popülerliği yakalamanın önemi sebebiyle inanılmaz derecede iğrenç bir sosyal medya ve internet süreci içindeyken büyüyorlar. Bu sebeple oluşan iğrenç ve itici dil ve davranış biçimleri için yeni nesli suçlamak doğru değil.

Bunların dışında hepimiz 23 yaşına gelene kadar aşağı yukarı benzer şekilde saygısız birer hayvandık. Olur öyle. İnsan doğası.
  • nawar  (20.11.22 18:09:36) 
"saygı hak edene duyulur" felsefesi yayıldı. Biz büyük olan herkes saygıyı hak eder diye yetiştirildik. Şimdiki gençler, büyüklerin onların hayatlarını mahvettiğini ve aslında bir çoğunun pek de bir şey bilmediğini görerek yetişiyor.

youtu.be
  • nhk ni youkosu  (21.11.22 01:43:38 ~ 01:44:45) 
Artık bize empoze edilen değerler etkisini yitirdi. Biz alışkın olduğumuz şeyleri görmek istediğimiz için saygısız olarak niteliyoruz. Onların yerinde olsam ben de aynı şekilde davranırdım.

Ayrıca yaş ilerledikçe tahammül de düşüyor. Belki saygısız olarak algılama aslında bir tahammülsüzlük. Yani normal olan onlar ama onlardan büyükler gereksiz sinirli gibi.

Dijital dönüşümle birlikle bilgiye erişimleri de kolaylaştı. Ortalama bir yetişkinden daha fazla şey biliyor da olabilirler.
  • OrangeYellow  (21.11.22 01:56:30) 
Evet, aileleri saygısız çünkü.


  • muhayyer divan  (21.11.22 02:44:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.