[]

Triplex evde merdivenleri kapatmak

Evim triplex eski tip bir yazlık. ısıtmakta güçlük çekiyorum. Bulunduğum yerde doğalgaz da yok. kışın sadece tek katı kullanmak ve klima ile ısıtmak istiyorum. Ancak ısıtığım katın merdiven giriş bölgelerini bir şekilde kapatıp diğer kata ısı kaçmamasını sağlamam lazım. Bunu en kolay ve en verimli nasıl yaparım. Merdiven girişini perde ile mi kapatmalıyım veya buna uygun termal yalıtımlı bir malzeme var mı?




 
Kalın perde kesinlikle ise yarıyor


  • kisa  (20.11.22 18:07:37) 
Bir tanıdığım yazlık evinde tam olarak aynı nedenle merdiven girişine kapı yaptırmış. Baya sunta oda kapısı. Ama PVC kapı da olur, hatta daha iyi yalıtım sağlar sanki.


  • kobuzchu kiz  (20.11.22 18:27:23) 
Merdivenin tasarımı uygun ise, kaliteli bir "akordiyon kapı" koyabilirsiniz.

Montajı kolaydır. Ancak kalitelisi (çerçevesi metal olan mesela) olmalı, yoksa kısa sürede esner, bozulur.
  • alfired  (20.11.22 19:38:10) 
kisa +1. en kolay ve hızlı olarka kalın bir perde iyi bir metod. %100 yapmasa da gayet hissedilir bir şekilde ısı kaybı azalacaktır.


  • mirafiori  (20.11.22 22:11:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.