[]

Ulusal Vize (Çalışma) - İlk girişin yapılacağı ülke

Bu vize türünü Almanya'dan aldın diyelim. Ancak, ilk Fransa'ya uçup 1 hafta kalıp sonrasında Almanya'ya gitmek istiyorsun.

Ayrıca, vize başvuru formundaki "Member State of first entry" kısmına "France" yazdın.

Bu süreç kapsamında problem çıkar mı?

 
bildigim kadariyla shengende olsa bile 5 yil gecmeden hicbiyere gidemezsin.sadece o ulkeye gir/cik yaparsin. en azindan portekizde oyle. ay


  • buenosdias  (19.11.22 23:48:53) 
@buenosdias

5 yıl şartı yok. Bulunduğun Schengen ülkesinden istediğin Schengen ülkesine gidip 90 gün kadar kalabilirsin. Ayrıca, benim sorum "ilk giriş" ile ilgiliydi zaten
  • hümanist tabutçu  (20.11.22 12:17:15) 
Schengen vizesi kisa sureli turistik vize, Schengen vizeniz varsa uye ulkelere giris yapabilirsiniz:

"The short-stay visa is a Schengen visa. It allows you to stay in the Schengen area for a maximum of 90 days within a 180-day period."

Sizin alacaginiz ise Schengen vizesi degil, cunku turistik degil. Size Almanya'ya giris yapabilmeniz icin gerekli 3 aylik, "Type D" denen bir vize verecekler. Bu vize ile suresi dolmadan once gidip oturum karti almaniz lazim:

"A D-Visa for employment enables you to travel to Germany and apply for a residence permit with the local immigration office (“Ausländerbehörde”)"

Tahmin edeceginiz uzere Schengen vizesi olmayan bu 3 aylik Almanya giris vizesi ile Almanya disindaki ulkelere giremezsiniz. Zaten calisma vizesinde "Member State of first entry" diye bir olay yok, o turistik vizelerde var. Calisma vizesinde hangi ulkeden is teklifi alip calisma izni cikarttiysaniz sadece o ulkeye girebiliyorsunuz zaten.

Ama Type D vize ile Almanya'ya girip 3 ay icinde oturum kartini aldiktan sonra o kart ile vizesiz sekilde tum Schengen ulkelerine (tum Avrupa ulkelerine degil) girebilirsiniz.
  • sertac akin  (20.11.22 13:38:10) 
Selam, ulusal vize ile gittiğiniz için esasen o ülkeye girmeniz gerekiyor. Ancak aktarma yapıyorsanız eğer Almanya’dan girebilirsiniz. Ben daha önce Fransa ulusal vizesi ile Yunanistan aktarmalı Fransa’ya gitmiştm mesela. Yunanistan’da giriş yaptım daha sonra Fransa’da kontrol olmadı.


  • but that was just a dream  (20.11.22 13:46:34) 
@sertac akin
Hocam çalışma vizesinde "Member State of first entry" yok demişsin, ama başvuru formunda bu alan görünüyordu. Başvuru formuna baktın mı?

@but that was just a dream
Yunanistan'dan giriş yaptım derken, Yunanistan havaalanı dışına çıkmadın. Doğru mu?
  • hümanist tabutçu  (20.11.22 15:04:30) 
Uzun aktarmaydı, havalimanından çıktım. Kontrol yapıldı pasaporta damga vuruldu, daha sonra Fransa’da herhangi bir kontrol olmadan yoluma devam ettim.


  • but that was just a dream  (27.11.22 01:34:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.