[]

Başka birinin pc'de mail adresime girdim ama

bu sabah kırtasiyeler kapalıydı. benim de 1 sayfa çıktı almam lazımdı. 10'da sınav vardı ve giriş belgesi çıkarmam lazımdı. gözümü karartıp girdim bir elektronikçiye. (tamirci dükkanı) "abi ücreti mukabilinde 1 sayfa çıktı verir misin?" dedim. adam sağ olsun olur, dedi. ben de sınava telefon, usb falan götürmek yasak olduğu için ne olur ne olmaz diye sabah 7 gibi bir outlook uzantılı mail adresi alıp giriş belgemi oraya yüklemiştim. bilgisayar biraz kasa arkası gibi bir yerdeydi, oraya geçmek istemedim. zaten abiye mahçupken bilgisayarını da işgal etmek gibi olmasın diye. ben şifremi falan söyledim elektronikçi abi yazdı, zaten tek mail vardı, çıktıyı verdi sağ olsun.

sonra kağıdı alıp koşa koşa taksiye gittim. ama adam mail adresini kapattı mı bilmiyorum.

şimdi adam iyilik yaptı. minnettarım vs. ama aklıma kötü ihtimaller geliyor. yasadışı örgüt üyesi falandır, ya da benim mailimden birilerine hakaret mesajı falan yazar... hani sırf hedef saptırmak için. yoksa mail adreslerine kıran girmedi.

akşam eve gelip o mail adresimi gerçek mailime bağladım ve şifresini değiştirdim. giriş yapma geçmişine de baktım ama sadece benim ip gözüküyor. neden elektronikçi gözükmüyor anlamadım.

tamam belki yüz binde 1 ihtimal ama böyle bir şeyler yaparsa benim başım ağrır mı?

bu arada elektronikçiyi tanımıyorum ama benim evle arasında 150 metre falan var.

(abi iyilik yaptı. minnettarım abiyi kötülemiyorum. lütfen "adam sana o kadar iyilik yapmış..." demeyin. evet, hatta yarın baklava götüreyim diye planladım. ama tanımıyorum ya pis bir abiyse?)

 
outlook ise account.microsoft.com
gmail ise myaccount.google.com 'ye girdiğinizde sizin cihazlarınızdan başka, yabancı bir cihaz varsa kaldırın. Zaten şifrenizi değiştirdiyseniz oturum sonlanmıştır o bilgisayarda sıkıntı olmaz.

  • dr doofenshmirtz  (19.11.22 22:55:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.