[]

Dangalak ev sahibi elektrik sayacindaki mührü sökmüş

Geçen hafta ev tuttum ama esyam olmadığı için yerleşmedim. Bugün eşya falan ayarlayıp taşındım, ev sahibi ee bugun yerleşiyor musun diye sorunca evde elektrik yok elektrik aboneliğini yapayım öyle yerlesirim dedim o da bugün gelip yerleşebilirsin evde elektrik var dedi. Abi sayacta mühür yok mu nasıl oluyor dedim yiooo ben mührü söktüm dedi. Ya nasıl sokersin bi ton cezası var diyorum yok yeaaa bir şey olmaz diyor. Herhangi bir ceza vs durumunda topun benden çıkması için ne yapabilirim? Gidip elektrik idaresine dangalak ev sahibi mührü sökmüş desem ihbar etmişim gibi olacak daha ilk günden papaz olacağız. Zaten zor bela ev buldum bir ton nakliye masrafı yaptım bir daha ev aramak taşımak vs istemiyorum.

Sizce ne yapabilirim? Bu arada kira sözleşmesinin imzalanma tarihi kasımın 12'si.


 
Ayrıca bir abone sahibi elektrik aboneliğini iptal edince mühür uygulanması standart bir uygulama mı yoksa başka bir bokluk olduğu için mi muhurlenmistir? Şehir İstanbul bu arada


  • jeanvaljean21  (18.11.22 18:27:25) 
sözleşme imzalayıp elektriği henüz üstüne almadıysan bir sorumluluğun yok. ayrıca mühür zaten güvenlik önlemi değil. sonuçta apartmanda 50 kişinin girip çıktığı yerde bir dolabın içinde. ben şimdi inip 40 dairenin mührünü söksem bundan kim sorumlu olacak, kime ceza yazılacak. yani paratikte ciddiye alınan bir konu değil.


  • orpheus  (18.11.22 18:56:53) 
yok be ne cezası sen ne bileyim de geç


  • sizofren06  (18.11.22 19:01:42) 
Peki elektrik aboneliği sonlandiysa hala nasıl elektrik olabiliyor ya? Şebekeden direkt kesmiyorlar mi elektriği?


  • jeanvaljean21  (18.11.22 19:12:04) 
daire elektriği kesme ve açma işi sayaç üzerinden yapılır. çoğu durumda da sadece sigortayı kapatıp giderler. elektriğin sözleşmesiz açık olmasının kuruma bir zararı yok. sözleşme başladığında sayacı okuyup aradaki farkı tahsil edecekler.


  • orpheus  (18.11.22 19:18:08) 
olmamis bi olay icin hemen nasil evhamlanmissiniz yahu. herhangi bir sorun olmuyor. gecen acmaya gelen elektrik idaresi gorevlisine de sordum biz tasinmadan acip kullanmaya basladik sikinti olur mu diye gorevli yok neden olsun belirli bir kullanima kadar zaten serbest dedi. abonelik actirdiginda oduyorsun kullanimi.


  • tahtakafa  (18.11.22 20:00:10) 
Ben evi tuttuğumda elektrikte mühür yoktu, suda vardı. Elektrik bağlattıktan sonra ikinci gün 15 TL civarında bir fatura geldi. Sonrasında normal faturaya döndü.


  • uvcray  (19.11.22 04:43:06) 
size sadece şöyle bi zararı olur; mühür takıldıktan sonra, sizin ilk ödeyeceğiniz faturaya kadarki tüm kullanımlar size patlar. sayacı açarlarken şu kadar kullanım varmış, onu hak geçmesin yeni aboneye kitlemeyelim demezler:) yani siz ev sahibinin mührü kırıp kullandığı elektriği de ödersiniz.


  • sirkelimon  (19.11.22 19:07:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.