[]

psikolog faydalı oluyor mu?

sb. yoksa psikolog fasa fiso mu?




 
Çok hem de


  • kisa  (18.11.22 13:41:30) 
iç dünyayı anlamlandırmada oldukça faydalı ancak pratikte faydası daha yavaş oluyor.


  • onkiloversemtamamım  (18.11.22 14:16:03) 
motor ustası faydalı mı? yoksa fasa fiso mu? veya dahiliye doktoru faydalı mı yoksa fasa fiso mu? sorusundan farkı nedir ki bu sorunun?
psikoloji biliminde danışanda istekli olma veya sorununu içtenlikle anlatma durumu olmazsa psikolog ne yapabilir ki? burada ana soru çözüm aramak mı? ben beklerim o teşhisini koysun mu?

  • mikahakkinen  (18.11.22 14:19:10 ~ 14:19:46) 
Çok faydalı.


  • duma duma dum  (18.11.22 14:23:31) 
Doğru kişiye gidersen olur. Gitmeden önce iyi araştır derim, internette yorumlara bakabilirsin. Psikologlarda lisans mezuniyeti + yüksek lisans veya uzmanlık sertifikası gibi şartlar var ama bazı insanlar sadece NLP gibi sertifikalar alıp kendini psikolog olarak tanıtıyor; böyle biri olmadığından emin ol. Bir de devlet hastanelerindeki bazı psikologlar memur mantığıyla gelip mesai doldurup gidiyorlar, mesleki kaygıları az veya çok kişiye baktıkları için kendi psikolojileri bozuk oluyor; buna da dikkat et.


  • yazamajor  (18.11.22 15:09:01) 
psikolog'dan falcı, astrolog vs benzeri bir meslekmiş gibi düşünmeniz zaten en başta yaptığını ne büyük yanlış. bu soru "doktor faydalı mıdır?" sorusu gibi bir soru. bir çözüm arayışındaysanız elbette ki size yardımcı olmak üzere yetişmiş bir uzman faydalıdır. münferit olumsuz deneyimlerden bağımsız söylüyorum elbette.


  • vaveylababa  (18.11.22 15:27:45) 
Türkiye'de yetkin olmayan kişiler de kendini psikolog/terapist/koç vs vs olarak tanıtabiliyor. Yetkin eğitimli bir kişi ile muhatap olduğunuza emin olun. Bunun dışında terapist ile danışanın bir anlamda birbirlerine uymaları da gerekir. Kendinizi karşısında rahat hissedebileceğiniz, güvenebileceğiniz biri olmalı.
Bu kaydı düştükten sonra söyleyebilirim ki: kesinlikle faydalı. Ama ilaç alıp baş ağrınızın geçmesine benzemiyor siz de kafa yormaya çalışmaya açık olmalısınız. Düzenli spor yapmak gibi düşünebilirsiniz terapiyi. Başta yük gibi geliyor ama bir süre geçip buna alışınca hayat kalitenizi arttıran sizi güçlendiren ve direncinizi arttıran bir şey oluyor.

  • bitanisanseversin  (19.11.22 03:28:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.