[]

Hamilelik ve voltaren jel

Merhabalar, gece gece deli gibi tutan bel ağrımda uyku arası düşünmeden voltaren sürdüm sonra beş dk geçince aklım başıma geldi (uykum açıldı) zararlı olabileceğini okuyup yıkadım. Daha önce hamile ilen voltaren jel süren olmuş mudur acaba? Ya da doktor tavsiyesi ile alan? Biraz içim rahatlasın :)




 
hamileliğin kaçıncı dönemindesiniz? yabancı kaynaklar der ki, " bu konuda detaylı bir çalışma yapılmadı. sadece üçüncü trimesterde kullanmak erken doğum sancısına sebep olabilir."

panik olmayın lütfen. zaten stresli bir dönemdesiniz. sağlıkla alacaksınız kucağınıza inşallah :)
  • mstiteltr90  (18.11.22 07:58:33) 
2. Triöester 20. Haftadayım :) çpk teşekkür ederim hormonların etkisiyle sanırım endişe kataayısı artıyor :)


  • takunyali kokos  (18.11.22 08:37:10) 
Voltaren jel son trimestr hariç çok zararlı olmaz ama kas gevşetici ilaçlardan etken maddesi Tiyokolşikosit olanları (muscoril, muscoflex vs) gebelikte kesinlikle almayın. Türkiye'de çok bilinmiyor ama normalde bu ilaçların gebelere, emzirenlere ve hatta üreme çağında olup korunmayan kadınlara verilmemesi gerekiyor. Teratojenik etkileri var o etken maddenin.


  • nundu  (18.11.22 11:40:47) 
öğrenmiş oldum bel ağrısı sağ olsun. teşekkür ederim bilgiler için, umarım hiçbir zararı olmaz.

bu arada Tiyokolşikosit içeren kas gevşetici ilaç derken hap olarak mı yoksa krem olarak da mı zararlı?
  • takunyali kokos  (18.11.22 11:46:28 ~ 11:48:46) 
hap olarak daha çok etki etse de krem ya da jel olanların da kullanılması tavsiye edilmiyor. Sonuçta jel formunda da sistemik dolaşıma geçiyor.


  • nundu  (18.11.22 12:07:39) 
çok teşekkürler bilgiler için :)


  • takunyali kokos  (18.11.22 15:05:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.