[]

Doğru kişiyi nasıl anlarız? Anladınız ?

Birinin doğru kişi olduğunu nasıl anlarız ve siz eğer o kişiyi bulduysanız nasıl anladınız?




 
Böyle bir şey olduğuna inanmıyorum. Belli zamanda ve belli bir yerde yaşanan ilizyon vardır.


  • olaylar olaylar  (18.11.22 01:05:39) 
Doğru kişiyi bilemezsin. Doğru dediğin bir yerde bir farklı yollara sapabiliyor. Güzel zaman geçirmek yeterli olmaz, ortak çıkarlar da tam karşılamıyor.
Of çok karışık.

  • neymis  (18.11.22 01:29:41) 
en saygılı kişi kimse en doğru kişide o'dur.

doğru kişiyi seçme kuralı vardı ekşi şeylerde, istatistik çıkartıp falan matematiksel olarak en doğrusu bu diyebiliyorsun. benim için en saygılı olan en doğru kişidir.
  • selam  (18.11.22 06:09:24) 
kapi testi:

youtu.be
  • cooperr  (18.11.22 07:39:08) 
valla ben "AHA BULDUM VALLA" olmuştum. Seneler geçti fikrim de değişmedi


  • alaimisema  (18.11.22 09:19:05) 
Çiftler arasındaki çekimden bence. Bu çekimi mutlaka hissedersiniz. Hissetmediyseniz o kişi sizin için doğru kişi değildir.


  • drako  (18.11.22 09:55:19) 
doğru kişi olayına inanmıyorum ama çekim diye bir şey var bence +1.


  • Hallegadola  (18.11.22 10:10:33) 
Eşimle karşılaşana kadar doğru insan olayına inanmıyordum. Ama tanıştığım ilk haftadan ailemden biri gibi hissediyordum. Sen doğru insansın demiştim hatta ikinci buluşmada:)
Hiç yabancılık çekmedim. ilk kez böyle hissetmiştim ve o an aydınlanma yaşamıştım “haaa demek sevgi böyle bir şeymiş :o” diye. Normalde anksiyeteli olduğum için her sevgilimde içimde bin tane şüphe olurdu, doğru insanda zerre şüpheye düşmedim ve kafamda soru işareti yoktu.

  • Gradient_tabanlı_mor  (18.11.22 11:09:44) 
bu kadar taktiksel ve mekanik düşünerek doğru kişiyle karşılaşamazsınız, karşılaşsanızda bu taktikleri düşünmekten aradaki enerjiyi fark edecek haliniz olmaz. akışta kalın, her şey kendi olağan akışı içinde ilerler zaten. o kadar çok yol, yöntem, taktik, deneyim soruyorsunuz ki zaten karışık olan kafanızı iyice karıştırıyorsunuz.

hayat lineer bir çizgi değil, insanların duyguları da lineer bir çizgi değil. x kişisi y şeklinde/duygusuyla hissetmiştir, y belki de sizde hiç bir duygu uyandırmaz. bu arada mutlak doğru kişi falan da yoktur. o anın koşulları, sizin ve karşı tarafın içinde bulunduğu süreç/ruh haliniz, kontrol edebileceğiniz ve edemeyeceğiniz çevresel faktörler vesaire vesaire yığınla parametre olan değişken bir durumla ilgili bu kadar kurmayın zihninizde.

bence siz önce kendi içsel sürecinize odaklanın. iç huzuru olmayan kişiye tillahı da gelse temas edemez.
  • Phoebe  (18.11.22 13:52:56) 
"Doğru kişi" aynı mutluluk, panik atak, narsisizm gibi bir pazar ürünü. Bu kavramların hepsi bir takım insanlar tarafından ana akım haline getirilip pazara sunuluyor, bizler de afiyetle yiyoruz. Örneğin narsisizm kavramı yüzbin yıldır mevcut ama son 1 yıldır herkes tanı / teşhis peşinde. Neden? Pazar payı yüksek çünkü... Neyse bu eyorlamamı bitirdim diğerine geçiyorum.

Doğru kişi, o gün / o an / o zaman / o sırada olan birisi; başka bir gün, başka bir an, başka bir sırada da bir başkası doğru kişi. Yani kısaca herkes doğru insan, hiç kimse doğru insan.

Örneğin; ben 2010 yılında iplerini koparmış, fazlaca dışarıya çıkan, eğlenen, uyumayıp ertesi gün yine dışarı çıkıp eğlenen bir insandım. O zamanlarımda evde oturan, az dışarıya çıkan, huzurlu insanlar benim için bırak doğruyu, bakılacak bile insanlar değildi. 2021 yılında ise sakinleşmiş, evinin ve huzurunun değerini bilen, yine dışarı çıkan ama güvenli ortamında daha çok keyif alan birine dönüştüm. Şimdi de sürekli olarak dışarı çıkan, zıp orada zıp burada insanlar benim için bakılacak insanlar değiller.

O yüzden de doğru kişi, sizin şu an olduğunuz kişiye en yakın, beraber zevk aldığınız şeylerin görece daha fazla olduğu, neye önem veriyorsanız ona önem veren ya da saygı duyan kişi. Yarın? Kim bilir...
  • charbiel  (19.11.22 11:18:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.