[]

BİM'deki şu müşteri hareketi sizce ne kadar sinir bozucu?

iyi günler,

geçen sabah bimdeydim. 10 paket falan lavaş ekmek aldım. her biri 4'lü. kasaya geldim. arkamdan 45-50 yaşlarında beyzbol şapkalı, mavi şişme montlu, hilal bıyıklı görece eğitimli görünen erkek bir müşteri gelip "aa bunlar yeni mi çıktı?" diye kasiyere sorup lavaşları elledi. adamın ellediği 3-4 lavaşı alıp ekmek reyonuna geri götürüyordum ki diğerlerini de ellemeye devam ettiğini gördüm. geri dönüp onları da aldım ve yerine koydum.

sizce bu adamın yaptığı 10 üzerinden kaçlık sinir bozucu bir davranış? neredeyse 48 saat olacak ve neden orada "kardeş tanımadığın insanların alacağı ürünleri elleme" diyemedim diye kendimi yiyorum. bana 7/10 sinir bozucu bir davranış geldi ama ben biraz bu konularda ortalamanın üzerinde öfkelenebiliyorum.

paketli olup olmaması fark etmez. kim bilir nereleri elledin. ne diye tanımadığın adamın aldığı şeye dokunursun. çok mu abartıyorum?

 
Şaka mı bu paketsiz sandım bu kadar abartınca. Siz onları elleyen ilk ve tek kişi olduğunuzu mu sanıyosunuz ? Siz almadan önce de kaç kişi dokundu kim bilir.


  • Esinsin  (17.11.22 19:12:18) 
Hocam sizden önce reyonda o ekmeğin başına kim bilir neler geldi. Buradan baktığımızda hijyen açısından bir fark olmamıştır. Fakat psikolojik olarak ben de rahatsız olurdum.


  • ruhen hastayim ben  (17.11.22 19:12:46) 
Valla ben ekmekler ya da aldıklarım paketliyse çok da sallamazdım ama başkasının ürününe de dokunmam. Bence abartıyorsun.


  • Amaranta ursula  (17.11.22 19:13:47) 
olay can sıkabilir evet ama 48 saat boyunca bunu kafaya takmak sağlıklı bir davranış değil bence.


  • roket adam  (17.11.22 19:17:42) 
10 üzerinden 3 veriyorum. Bu tarz hadsiz insanlar var ben asla böyle bir şey yapmam ama paketli olduğu için yapılsa da umrumda olmazdı. Hijyen açısından rahatsız olmazdım yani. Hatta sürekli aldığım bir şeyse önerirdim ürünü, biz tüketiyoruz tadı güzel vs. derdim.


  • signore  (17.11.22 19:37:24) 
Aynı şey benim başıma gelse ilk dokunmasından sonra kalanların üstünü elimle kapatır ve rahatsız olduğumu belirtir şekilde dik dik bakardım. Gidip yerine koymaya çalışmakla falan asla sıradan çıkıp da uğraşmam. Çok sinirime dokunduysa öylece bırakıp başka bime giderdim en fazla. Ne mal insanlar var amk ya der 2 sokak sonra unuturdum olayı.


  • buzbebek  (17.11.22 19:45:43) 
Paketli urun icin takilmam. Sonucta o paket oraya gelene kadar kimler kimler neler yapti o paketlere.


  • kuzey li  (17.11.22 19:48:25) 
Üretim tesislerinde çalışmış biri olarak söyleyebilirim ki o paketin başına gelen en iyi şey adamın ellemesi olabilir ama hoş değil tabii ki.


  • Re@mimator  (17.11.22 19:54:01) 
ben de paketsiz lavas mi satiyorlarmis dedim. eve gidince silerdin nedir yani. digerlerine ellemesine izin vermezdim sadece. alip hepsini ust uste falan koyardim anlasin diye. ben de bi suru seyi kafama takiyorum da bunu kapidan cikmadan daha unuturdum.


  • Kittie  (17.11.22 19:55:27) 
Davranış kötü ama abartılacak bişey değil (paketliyse).

Bu kadar sıkıntı etmenin sebebi adama cevap verememiş olman, paketlerini ellemesi değil. Cevap vermeme sebebin de muhtemelen adamın görüntüsünden çekinmen. Adam cart diye gelip "sosyal hiyeraşide" senin üstüne oturmuş, bu da canını sıkmış. E doğal bi durum.

Daha da kötüsü adam muhtemelen bunu bilinçli bile yapmıyor.

Neyse, böyle durumlarda direkt cevabını yapıştır. En kötü senaryoda biraz dayak yersin, dünyanın sonu değil. Kafan rahat olur.
  • plutongezegendegilmi  (17.11.22 20:14:14) 
Paketli de olsa ellemesi doğru değil, ben çok tiksinirim. Ben de olsam değiştirirdim. Ya da almadan bırakıp giderdim.


  • firez  (17.11.22 20:23:54) 
O anda incelemek için ölüp bitiyorsam izin alırdım.
Bu arada sizinle "kişisel ürün/alan ihlali" yarıştırayım mı? Geçen gün uçaktan inerken, yanımda oturan adamla arkamda oturan adam kapıştı, yumruklaştılar falan, yumrukların biri omzumu sıyırdı, ki orada ben çapraz ateşte kalmış bir teyzeyim, erkek olsam bir yumruk da ben atar mıydım bilmiyorum. Az öteye kaçtım ama sonra gülüp geçtim. Her yerde kişisel alanı/eşyayı ihlal eden çıkacaktır, onların eğitimsizliği. Eminim birkaç gün sonra siz de bu duruma gülüp geçeceksiniz.

  • cedilla  (18.11.22 03:31:45 ~ 03:34:54) 
Karşı tarafın sizin aldığınız ürünlere ellemesi pek hoş değil. Keşke dokunmayın lütfen falan deseydiniz. Artık raftan aldıktan sonra o ürünü benim olmuş sayarım bende. O yüzden başkasının dokunmasını istemeyebilirim. Bir de söylenen gibi kesinlikle kişisel alan ihlali. Sizin olan ürüne kimse dokunamaz artık.

Ama istemememin nedeni hijyen kesinlikle değil. Ürün paketli zaten, ve siz o ürünü alana kadar kim bilir kaç kişi o pakete elledi, aldı, geri bıraktı, yere düştü vs. Yani sizi üzen konu hijyen ise o kadar takmayın yahu, çünkü siz o ürünü alana kadar kim bilir kaç kişi dokundu bile zaten.
  • zimbirik  (18.11.22 10:10:16) 
bu lümpen davranışlarını kafaya takmamak lazım. bizim toplumumuz ellemeyi çok seviyor. pazarda evde işte yemekte vb.


  • mikahakkinen  (18.11.22 11:46:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.