[]

yokuş kalkış desteği

merhaba;
Manuel vites arabalarda yokuş kalkıs sistemi işleri kolaylaştırıyor mu?
uzun zaman otomatik vites araba kullandım. bu sefer biraz zorunluluktan manuel vites araba almayı düşünüyorum. o yüzden bu sistemin yokuşta kalkış işlerini kolaylaştırıp kolaylaştırmadığını merak ediyorum.


 
Elbette, yokuslarda arabanin geri kaçmasını önlemek rahatlık sağlar. Debriyaj gaz arasındaki ufak sürede rahat edersiniz.


  • karacigerim vur kadehlere  (17.11.22 09:46:35) 
ayağını frenden çektikten sonra sana ortalama 3 saniye süre tanıyor işte hocam. o esnada arabadan arabaya çalışma karakteri biraz değişebilir ama işlere aşinaysan bu süre esnasında aracı hareket ettirip otomatik freni devreden sen çıkartırsın, onun frenleri bırakmasını beklemezsin yani. bu da yeterli güveni verir. zaten otomatik fren devreden çıkana kadar debriyaj-gaz ilişkisini kurup tekerleği döndüremiyorsan durumlar çok çok kötü demektir, çok fazla pratik yapman gerekiyor demektir. süre kısa gibi gözükse de kavrama noktasını yakalamak için bir ömür gibi yeterli.


  • onemoremile  (17.11.22 09:50:55) 
%100 çalışıyor
sadece fazladan boşa atıp frenlediysen devreden çıkıyor o zaman dikkatli olmak lazım

  • bir soru sorcam  (17.11.22 12:06:14) 
Alışamadım ilk zamanlarda fakat sonrasından hiç zorluk çekmiyorsun


  • olaylar olaylar  (17.11.22 14:01:11) 
kardeşim geçen yıl manuel arabayla ehliyet aldı, kurstaki arabada belli ki yokuş kalkış desteği varmış çünkü yokuşta durduk sonra kalktım gittik vs. diye çok rahat anlattı :D ben kullanırken benim travmalarımdan biriydi demek ki yeni arabalarda çözülmüş bu iş.


  • nhk ni youkosu  (17.11.22 15:23:28) 
Tabii ki kolaylaştırıyor.

Beşiktaş'ta oldukça yokuşlu bir mahallede oturuyorum. Fiyatı uygun diye manuel araba almıştım. Geri kaçırıyor olsa mümkün değil almazdım.

Yeri geliyor diğer arabayla aramda 10 cm oluyor park ederken veya park yerinden çıkarken illa kendi aracıma ve/veya başkasının aracına zarar verirdim. Bu şekilde oldukça kolay, %15 yokuşta trafikte kalsam bile sülalem rahat tekrar kalkış yapabiliyorum.
  • chicha_v2  (17.11.22 15:28:34) 
Bir manuel arabada öncelikli olarak aradığım tek donanım yokuş kalkış desteği. İstanbul gibi yokuşlu şehirlerde çok rahat ettirir.


  • unseal  (17.11.22 16:44:07) 
Benimkinde yok. İstanbula gezmeye gittiğimde her seferinde eksikliğini hissediyorum.


  • invictae  (17.11.22 17:15:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.