[]

Bu tv'lerden hangisi?

Epeydir tv bakıyorum ve asla karar veremiyorum. 20-22k'ya kadar bütçem var 55inch hdmi 2.1 ve 120hz tv bakıyorum, oyun ve film ağırlıklı kullanacağım o yüzden kanal değiştirme hızı gibi dertlerim yok.

Şunlara göz koydum;

Samsung q80b
Samsung Frame LS03
Lg qned866 biraz bütçeyi aşıyor ama renkler daha canlı
Philips PUS 8807 - amblight var ama philipsten memnun kalmayan çok insan var.
Sony x90j veya x89j aralarında 1500-2000 oynuyor
bir de f/p TCL var ancak marka pek güven vermiyor

 
bi ara çok araştırdım kesinlikle samsung yada lg varken philips alma diyolardı. sadece amblight için aynı fiyata kötü tv almış olursun..


  • entropik  (16.11.22 15:48:32) 
philips kullanıcısyım ama kardesimin samsungu var onu tavsiye ederim


  • delidiyorum  (16.11.22 16:44:44) 
8-9 ay önce LG'nin Nano serisinin en iyisi olan kodu 91 ile başlayan 65 inç bir televizyon aldım.

Teknik terimi unuttum ama "bölgesel aydınlatmama" gibi bir terim olsa gerek, o canımı sıkıyor.
Satın almadan önce de haberim vardı. Simsiyah bir ekranda ortada birkaç kelimelik bir beyaz yazı varsa mesela bu yazı ekranın %3'ünü kaplıyor diyelim, bu yazının etrafındaki siyah kısım yani ekranın yaklaşık %15-%20'si hafif beyaz oluyor.

Satın almadan önce bu durumdan haberim vardı ama pek de umursamayacağımı düşünüyordum ama umursuyormuşum. Belki de panel büyük olduğu için daha çok dikkatimi çekiyor.

Oyunlar ve filmler sık sık karanlık ortamlarda geçiyor, o yüzden böyle bir sorun canınızı sıkabilir. Şimdiki aklım olsa 65 değil 60 veya 55 inç ama OLED bir televizyon tercih ederdim.

Mümkünse sadece mağazada değil de varsa bir arkadaşınızdaki Oled TV'yi de görüp o şekilde karar verin. Mağazada baktığınızda da siyahın yoğun olduğu filmlerde test etmeye çalışın.

Fiyatları, diğer markaları, teknolojileri, kumandaları vs. pek bilmiyorum şu anda. Samsung Q serisi ile ilgili ekşisözlük'te kötü yorumlar görmüştüm ama her marka model hakkında arayınca kötü yorum bulmak kolay.
Bu bahsettiğim sorun dışında LG Nano916 televizyonumuzun görüntü kalitesinden, ses kalitesinden, işlemcisinden, kumandasından vs. gayet memnunuz.
  • michael_knight  (17.11.22 09:50:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.