[]

Sıfır araç alımında faturanın 3 bin TL düşük olması

Şunu demek istedim, anlaştık ve para gönderildi, vekalet verildi. bir iki güne teslim alacağım. Fatura mailime bugün geldi(asıl fatura, proforma olmayan) , ötv kdv ıvır zıvır total rakam 3 bin TL düşük yazıyor ödediğim meblağdan. Bu olağan mı? Önce size sorayım dedim.
Bir de bu asıl faturada mtv ye dair bir sey yazmıyor. Yazmalı mıydı, yoksa ilk mtv ocak'ta olabilir mi? Araç bu ay ülkeye girdi, yılın son 6 aylık mtv si çıkmaz mı? Teşekkürler.



 
merhabalar, hayır çıkmaz mtv. ocak 2023 mtv'si ödeyeceksiniz. ben de şubat'ta aldım aracı, bir önceki ekim'de gelmişti araç Türkiye'ye.

fatura konusunda maalesef bilgim yok
  • tok oldugumuz halde yaftalar yiyoruz  (16.11.22 14:46:22) 
araç bayiye ocak ayında liste fiyatı 100bin'le giriş yaptı, bayide beklerken 3 ay sonra liste fiyatı 150bin oldu. senden 150bin alıyor ama faturayı 100bin kesiyor bu kadar basit. hatta bazıları kurumlardan çekindiği için aradaki farkı nakit olarak alıyor kayıt kuyut olmasın diye. ne kadar etik, yetkili bayii bunu yapabilir mi, kaçak iş olmuyor mu gibi soruları geçen seneye kadar kendimizce soruyorduk ama artık racon bitti. neden? bayii artık o 100binlik aracı zam gelmesini beklemeden 150bin yapıyor. birkaç ay öncesine kadar aksesuar, ek paket cart curtla 150bin yaptık diyorlardı artık onu da takmıyorlar. kim kime ne tutturursa. maalesef.


  • onemoremile  (16.11.22 15:20:29) 
6 aylık mtv niye çıkmasın ki, elbette çıkar, vergisiz kullanacak haliniz yok. 31 aralık'ta alsanız bile 2022 2. dönem motorlu taşıt vergisini ödersiniz. araç ülkeye girdiğinde değil, plaka tescilinde motorlu taşıt vergisi doğar. ilk tescil tarihine isabet eden motorlu taşıt vergisini bayi sizin adınıza öder (sonra sizden alır). sizin 2022 2. dönem mtv'nizi bayi öder, ocak 2023'ten itibaren kendiniz ödersiniz.

muhtemelen o fark mtv + ruhsat plaka işlemleri için alınan ücrettir. mtv zaten faturaya eklenecek bir kalem değildir, ayrı bir vergi tahsil alındısı ile size ödendiği bildirilir. plaka ve ruhsat işlemlerinin faturasını da işi yapan muameleci keser. muhtemelen aradaki fark da bunlardır. hepsini toplarsanız ödediğiniz rakamı bulursunuz.

ilk tescilde bildiğim kadarıyla mtv ödemesinin 1 ay süresi var. bayiler tek tek ödeme yapmamak için 1 aylık mtv'yi biriktirip öyle ödüyor olabilirler. yani vergi tahsil alındısının size henüz gelmemiş olmasının sebebi budur. e-devlet'ten takip edin.
  • kibritsuyu  (16.11.22 15:21:23 ~ 15:26:48) 
MTV 2. taksit ödemelisiniz +1

Ödenmemiş ise cezalı duruma düşersiniz bilginiz olsun, genelde de ödemezler, çünkü araç satışına ve teslimine engel bir şey değildir.

@tok olduğumuz halde aracı şubat ayında teslim aldığı için yılbaşından önceki mtv'yi ödememiş doğal olarak.

MTV aracın imalat ya da ithalat tarihi ile ilgili değil, MTV vergisi araca ruhsat çıkarıp trafiğe çıkardığınız an tahakkuk ediyor.

31 Aralık'ta ruhsat ve plaka çıksa MTV 2. taksit tahakkuk eder +1
  • John Bloor  (16.11.22 15:25:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.