[]

yeni alınan motor muayenesi

İki veya Üç Tekerlekli Araçlar (L kategori motosiklet ve motorlu bisikletler)
İlk üç yaş ve sonrası her iki yılda bir muayene edilmelidir.

dewmiş buraya göre
www.tuvturk.com.tr

edevletten yapacağım değil mi?
www.turkiye.gov.tr?

50 cc moturumu nisan ayında aldım sıfır 2022 model olarak. nisan 2025te mi yaptırmalıyım?

 
hepsi doğru, randevu e-devletten de tuvturk'ten de (mobil uygulama dahil) yapılabiliyor.

gitmeden egsozu ayrı bir yerde yaparsanız daha rahat olur. tuvturk sahasında egsoz ölçüm yeri var ama yoğunluktan dolayı sıkıntı olabilir. çevrenizdeki egsoz ölçüm yerlerini araştırın. ben mahallemdeki fiat yetkili servisinde yaptırıp gidiyorum, marka gözetilmiyor.
  • onemoremile  (16.11.22 08:13:53) 
İlk muayene arabalarda ruhsatta yazıyor. Sen de bi bak


  • glamdr1ng  (16.11.22 09:48:41) 
Siz nisan 2022 tarihinde aldınız ama araç çok daha önce ithal edildiyse, bu tarih geçerli muayene için.

Yani ruhsat basım tarihi değil de ithalse ithalat tarihi, yerli ise imalat tarihinden itibaren +3 yıl süre.

Ruhsatta yazar ilk muayene bitiş tarihi, oraya bakın +1
  • John Bloor  (16.11.22 10:19:11) 
senin satın alma zamanın değil, aracın türkiyeye girdiği yıldan itibaren 3 yıl sayman lazım. anladığım kadarı ile zaten 2022 model almışsın yani 2022 de giriş yapmış, 3 yıl sonra muayene olacak alet, sonra iki yılda bir, istersen tuvturk'e ilk muayenede telefon numaranı verebilirsin, muayene zamanı yaklaşınca mesaj atıyorlar, mail atıyorlar zamanın geliyor diye kafan rahat olur, bazen insan unutuyor.

Eğer muayeneyi unutursan falan çevrildiğinde polis bir uyarı veriyor sana git yaptır diye, 15 günün var, yaptırmazsan ve tekrar çevirirlerse ceza yiyorsun.
  • selam  (16.11.22 11:32:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.