[]

Her şeyi kafaya takmaktan kurtulmak?

Geceleri bu yüzden uyuyamıyorum. Gün içinde yaşadığım çoğu şey kafama takılıyor biri ters bir cevap veriyor mesela ben de karşılık veriyorum sonra gidiyor. Gece benim aklıma geliyor bu mevzu. Yani cevabını da verdiğim halde takılıyor, bir şey diyemesem neyse.

Ya da gelecek kaygısı var. 1 sene sonra ne olacak, ya iş bulamazsam, nasıl evlenicem, para nasıl bulucam korkusu.

Salmam akışına bırakmam gerekli ama yapamıyorum.

 
En güzeli psikolojik danışmanlık almak fakat sana hatrı sayılır yöntemler söyleyeceğim.

1- Kan testi ver. Bazı vitamin ve minerallerin eksikliği vücudun sağlıklı işleyişini bozar. Bunu tespit etmek lazım önce. Fakat ben sana kan testi vermeden de kullanabileceğin, duygu ve düşüncelerin düzene girmesinde oldukça etkili olan birkaç vitamin ve mineral söyleyeyim. 1- D vitamini. 2-Magnezyum, 3-Omega 3. Özellikle magnezyumun yalnızca birkaç hafta düzenli kullanımı bile depresyonu önlemeye yardımcı. Bilimsel bir makalede okumuştum. Yatmadan önce kullanmak lazım. En az 200-250 mg olmalı. Ve fazlalığı vücuttan atılıyor zaten. Bir zararı yok. D vitamini de hormon taklidi yapan bir vitamin. :) olmazsa olmaz. Dünyada en çok eksikliği görülen vitamin. Fazlalığı toksik etki yapar ama o toksititeye ulaşmak hiiiiç kolay değil. Desiferol 2000 al eczaneden, her gün çak bir tane gitsin. Omega 3 de magnezyum ile aynı etkiye sahip.

2- Düzenli egzersiz. Fiziğin olduğu kadar zihnin de 1 numaralı ilacı. Endorfin, serotonon ne var ne yok salgılatır, o çöp duygu ve düşünceler şelale olur akar. Tercihen yüksek yoğunluklu egzersiz. Tabii bir anda olacak iş değil ve bir sağlık sorunun yoksa... Kişisel antrenör ile çalışmalısın.

3- Düzenli ve dengeli beslenme.

4- Gece uyumadan 1 saat önce 1 mg melatonin takviyesi... Bu söylediklerimle birlikte bu son vurucu darbeyi de yaparsan mışıl mışıl uyursun. :)

Yazdıklarım zor görünüyor belki ama her gece o kafandakileri dinlemek daha zor. Öyle "sal, akışına bırak, siktir et kanka" falan boş laf. Dediklerimi yapmaya başla. Hemen yarın!! :)
  • motosiklet burclu adam  (16.11.22 03:40:41) 
Kan testi verden sonrasini okumadim. Gelecek kaygini çözersen gün içindekileri dert etsen de yatıp uyuyorsun. Çok da umrunda olmuyor. Gece uyutmayan mesele gün içinde sana kimin ne dediği değil, çocuklarını yurt dışında okutabilecek misin, villanda havuz olacak mı, bakkala lokantaya gittiğinde her istediğini alabilecek misin, gibi evrimsel gelişim basamakları.


  • baba553  (16.11.22 08:10:42) 
Tv ve sosyal medya çok izliyorsam uzak dur, amaçların
Negatifize emek zaten, kaygı yaratmak.

+1 fiziksel hareketliliğin az ise arttır mümkünse doğaya yaklaş

kendi sesinden amaçlarını, yapacakları , hayallerini kaydet , blrazda olumlama ekleyip yatmadan önce ve sabah ilk kalktığında dinle
  • mrctrk  (16.11.22 09:24:22) 
Valla ben de senle aynı durumdayım. Hatta benle aynı durumda olan var mı diye bakmaya geldim buraya. Bence bu sıkıntıların en temelinde ekonomi yatıyor. En azından benim için öyle. Dediğiniz gibi; nasıl para biriktiricem, nasıl evlenicem, ev araba nasıl alırım.. Bunları düşünüyorum sürekli ve çevreme de bunu yansıtıyorum. Bazen arkadaşlarımı kırıyorum hatta bazen ailemi. Ama elimde değil. Yansıtıyorum mutlaka. O yüzden bu sorunların hepsine genel bakmak yerine tekil olarak ekonomik refaha erişmek gerektiği göz önünde bulundurularak bakılmalı. Eğer ekonominiz düzelir ve yine sorunlar devam ederse o zaman bir uzman desteği almanız gerekebilir. Bu benim için de geçerli.


  • dakota  (16.11.22 11:15:24) 
@motorsiklet gayet bilimsel bir açıklama yapmış ama beğenmemişsin. O zaman takma kafana kardeşim diyeceğiz.


  • vizivozo  (16.11.22 11:29:17) 
birkaç önerim olacak;
* kan tahlili, düzenli spor, sağlıklı beslenme + 1
* sosyal medya kullanımını sınırlamak, minimize etmek
* çevrenizde varsa toksik insanlardan kademe kademe kurtulmak
* toksik, yüksek perdeden konuşan, durum tespiti yerine sürekli felaket tellallığı yapan, kronik muhalif yayınlar, içerikler takip etmemek, gündemi sağduyulu, makul bir noktadan takip etmek
* akış-mutluluk bilimi kitabını okumak
* duygusal esneklik/duygusal direnç kazanmaya çalışmak
  • Phoebe  (16.11.22 11:29:19) 
@vizivozo

7/24 bu sitede takılacak halim yok gece açtım duyuruyu uyudum sonra ?

Diğer herkese teşekkür ederim tavsiyeleri için.
  • sassot  (16.11.22 12:11:28) 
Yıllardır araştırıp kendimde denediğim öğreti eğitim yoga meditasyon ne varsa Hepsinin temelinde ilk olarak nefes egzersizi var.
Nefese odaklanıp kalp atışlarını yavaşlatmak mümkün. Böylece kontrolsüz düşünce akışını durdurmak ve veya yavaşlatmak da mümkün oluyor.
3 hafta önce burun ameliyatına girdim. Narkoz yemeden önce korku geldi sedyede beklerken. Gözlerimi kapatıp nefesime odaklandım. Her şey sakinleşti. Doktor nabzimin 50 ye düştüğünü söyledi. Beni konuşturunca 80e çıktı geri. Sonra uyudum zaten.
  • hasmetizm 2046  (16.11.22 13:02:19) 
bence herşeyi kafaya takma hailni kabullen, çünkü herkes böyle. ben çok küçük yaşlarımdan beri aynı durumdayım, artık duruma alıştım. yani genel olarak uyuyamıyorum geceleri düşünmekten. bişeyleri çözsem ertesi gün başkasını takıyorum. ama artık takıyor olmamı takmıyorum :) anlatamadım sanırım. he bide arada bir mola ver hayata imkan varsa. ne biliym partile bişey yap. konudan uzaklaş. sonrasında birkaç gün rahat ediyorum ben.


  • entropik  (16.11.22 16:03:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.