[]

Borsa-kar almak- yanlış mı yapiyorum

Hayatım boyunca ticaret yaptım kolay para kazandım. Yatırımdan anladığım tek şey yeni işyeri açmak ve onu da tutturmaktir. Son dönemde artık personel bulamadığım ve kontrol etmekte güçlük çektiğim için yeni şube açmıyorum. Ev almak da dolar almak da benim için yatırım değil. Agresif kazanç tercihim.

Şimdi hayatımda ilk defa 15 gündür borsadayim. Amacim mantıklı uzun vadeli yaparken arada agresif kazançları da yakalamak. Borsadaki mevcut rüzgarın da etkisiyle son 15 günde net yüzde 40 kar elde ettim. Şimdi kar cebe yakisir mantığına da uymak istiyorum. Uzun vadeli malda kalmak da elimdeki lot sayısını arttırmak da.

14 hisseye boldum portföyümu. 3 u kısa vade diğerleri elde tutmalık ama elde tutmalıklar sürekli tavan yapiyor. Karı da almak istiyorum. Şöyle yaptım bugün kapanışa yakın. Misal 105 TL aldığım 152 TL olmuş hisseden Bin tane varsa 350 tanesini sattım. O parayla başka hisse aldım. Şimdi ben kar almis oldum mu yoksa yanlış mı yaptım?

 
Gayet doğru yaptın bence


  • primetime  (15.11.22 19:25:04) 
Hocam para kazaniyorsan doğru yapıyorsun demektir oymuş buymuş önemli değil.


  • bepicolombo  (15.11.22 19:38:16) 
Hükümetin Dolar-Faiz politikası değişmediği sürece Borsa'da aldığın her kağıt doğru yatırımdır.

Bir gece ansızın bu politikada bir değişiklik yaparsa ya da bir sebepten bir panik başlarsa ikinci bir Kripto para felaketine de her an hazır olmak gerek.

SASA şu an Dünya'nın en pahalı ilk 20 şirketinden biriymiş gibi işlem görüyor ve bugün tavan yaptı. Bu çılgınlığın, bu balonun bir gün patlaması kaçınılmaz.
  • Mirket  (15.11.22 20:22:06) 
@mirket yalnız ben başka bir şey sordum


  • deer hunter  (15.11.22 20:56:05) 
Tam ifade edemedim o zaman.
Kar cebe yakışır derler. Kar kağıdı satarak elde ettiğin paradır. Kar dediğin para o an artık kağıtta olmayan paradır.
Yeni karlar edeceğim diyorsan, şu an yaptığın doğru.
Ama kar ettim demek istiyorsan o paranın cepte olması lazım.
  • Mirket  (15.11.22 21:33:58) 
"amacim mantıklı uzun vadeli yaparken arada agresif kazançları da yakalamak"

dostum hepimiz "arada agresif kazanc" diye baslayip ne paralar kaybettik. 15 gunde yuzde 40 ettigin kar tamamen sans. yuzde 50 kaybedebilirdin de.

ya uzun vadeli ve ayagi yere basan yatirimlar yap ya hic yapma. bunlar klasik tecrubesiz borsaci hatalari. neyi cok erken neyi cok gec sattigini bilmene imkan yok.

105'ten aldim 152'ye sattim, o parayla baska bir sey aldim niyorsun. neden? belki o 152'deki kagit iki aya 300 olacak, belki onun yerine aldigin kagit cakilacak. bunlar cok rasgele isler = kumar.
  • hot potato  (15.11.22 21:44:25 ~ 21:46:00) 
Ilgili hisseden kar aldin tamam. O parayla baska hisse almak artik baska bir yatirim. Agresif kazanc agresif risk alimi ile olur. Vade kisaldikca bunun icin yapilan islemler kumara yatirimdan daha yakin.


  • dunal  (17.11.22 02:11:41 ~ 02:13:41) 
Dikkat edin, ettiginiz kari bozuk para olarak almayin. Maliyeti degerinden fazla olan bozuk paralari hurdacilar topluyormus diyorlar. Mesajimi alabildiniz mi bilemiyorum.


  • thetruenorthstrongandfree  (17.11.22 03:46:54 ~ 04:06:34) 
o kadar paranız varsa bir portföy yönetim şirketi ile çalışın.


  • sert siyah krom  (17.11.22 10:43:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.