[]

yaş pasta fikri

alt tarafı pasta yapıcam kafam çorba oldu. çocuklar için doğum günü pastası olacak. arasına ne sürsem dışına nasıl kaplasam diye kafam karıştı. daha önce lezzetli bir sey yapmıştım ama hiçbir sey hatırlamıyorum nasıl yaptığıma dair. eldeki malzemelerle fikir verir misiniz?

krem şanti sade
vanilyalı, çikolatalı toz pudingler
2 tane hazır kek tabanı(3 katlı yapmayı düşünüyorum bir kekin yarısı artacak yani)
bir tablet bitter çikolata bir tablet beyaz çikolata
krema
biraz damla çikolata

yani temel malzemeler bunlar var. kabataslak şöyle bir şey düşündüm. kekleri sütle ıslatırım, aralarına evde yapacağım kakaolu pastacı kreması sürerim. muz eklemeyi de düşünüyordum muz kalmamış sadece krema hoş olur mu yoksa meyve veya çikolata bir şey eklemeli miyim pasta katlarına? dışını krem şantiyle kaplarım. sade krem şantiye kakao eklemeyi düşünüyorum. ganaj olarak da beyaz çikolatayı eritebilirim. çünkü bitter olan pastacı kreması için lazım olabilir. ganaja krema şart değilse sadece çikolatayı sütle eritsem yeterli mi? süsleme işi için bir kaç abur cubur draje petito vs aldım o kısım sorun değil de diğer kısımları oturtamadım kafamda..

 
plan güzel bence.
araya pastacı kreması meyve veya çikolatayı rondo edip hafif iri parcalı güzel olur
hatta keki guzel ıslatırsanız krem şanti de de olur araya. bir su bardağı süte biraz şeker katıp veya reçel ıslatıyoruz güzel oluyor
  • gatherer  (15.11.22 16:31:42) 
evde yapıyorsan daha doğal çalış bence
sütü kremayı bastıracak bir meyve olsun bence

  • bir soru sorcam  (15.11.22 17:27:45) 
Çikolatayı sütle eritip ganaj olmaz, kıvamı tutmaz, krema şart.

Kekleri meyve suyuyla ya da hafif sulandırılmış reçelle ıslatabilirsiniz.

Aynı reçelin tanelerini ya da taze meyvesini krema katlarına serpiştirebilirsiniz. Arada çıtır doku da olsun isterseniz damla çikolata, Antep fıstığı gibi şeyler de pastacı kremasına karıştırılabilir.
  • kobuzchu kiz  (15.11.22 18:21:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.