[]

istifa ve ihbar süresi

Merhaba. istifa ettiğim şirket 3 gün sonra ayrılabileceğimi söyledi, ancak ben 1 aylık ihbar süremin sonunda ayrılmak istiyorum, böyle bir şey mümkün mü? 14 aylık çalışanım.




 
ihbar süresi çalıştığın süreye göre değişiyor, ve ihbar süresinden önce çıkarıyorsa ihbar tazminatı vermek zorunda diye biliyorum.


  • franz kafka  (15.11.22 13:10:54) 
İstifa eden sizsiniz ihbar tazminatı alamazsınız. İşveren isteseydi sizi ihbar süresi boyunca çalışmaya zorlayabilirdi, yapmamış.


  • pispinti  (15.11.22 13:22:38 ~ 13:22:54) 
İstifanızı verdiyseniz artık yapacak bir şey yok. Konuşurken, o şekilde konuşmanız lazımdı.

Pozisyonda işveren gerekli görürse ihbar süresi kullanır. Eğer istifanızı yazılı olarak sunmadı iseniz, konuşup 1 ay sürenizin dolmasına 3 gün kala istifanızı verin.


.
  • kartallar yuksek ucar  (15.11.22 13:22:38) 
Firma erken gitmeni isterse onun elinde fazla tutmak istemeyebilir.

Kartallar yuksek ucarin soyledigi riski kendini zorla 1 ay tutturan kisinin isini bozmak icin 1 ay daha adami tutabilir. Sonucta resmi bildirim tarihi uc gun once.

Anlasmak en mantiklisi
  • kuzey li  (15.11.22 14:27:37) 
ben bunu avukat bi arkadaşıma merak edip sormuştum, cevap şu:

"Eğer işçi haklı bir nedene dayanmadan istifa ediyor ve ihbar öneli tanıyorsa; bu durumda işverenin en baştan, fesih bildirimi kendisine ulaştıktan sonra, ihbar süresi içerisinde işçiden çalışmamasını isteme hakkı oluyor.

Fakat baştan itibaren 8 haftalık ihbar süresi boyunca işçinin çalışmasını kabul ederse, bu durumda işveren kabul beyanı ile ihbar süresi boyunca bağlı oluyor. Ancak işçinin rızası ile bu beyandan vazgeçebiliyor. Yani en baştan itibaren işçinin 8 haftalık ihbar süresi boyunca çalışmasını kabul eder ve bu ihbar süresi tamamlanmadan, örneğin 4. Haftada, işçiden işi bırakmasını isterse; bu durumda Yargıtay durumu işverenin feshi olarak yorumluyor."


Özetle, işçi istifasında ihbar süresi ileri sürmemişse işveren ihbar tazminatı isteminde bulunabiliyor. Eğer işçi ihbar süresi sürmemişse, işveren en baştan kabul etme yahut etmeme hakkına sahip oluyor.

yani diyor ki; sen istifa ettiğinde daha sürecin başında ihbarı tamamen kullan veya kullanma deme hakkı işverende. ama atıyorum 4 haftaysa 2 haftasını kullan deme hakkına sahip değil. ya tamamını kullandırır ya kullandırmaz. sen istifa dilekçende şu tarihte istifa ediyorum demişsen eğer, ve 1 gün bile sonrasında çalıştıysan ihbar kullandırmaya karar vermiştir işveren. şu kadarını istiyorum diyemez, ya hep ya hiç. bu noktada siz bu sürece iş bulsanız dahi iş arama iznini de birleştirip ihbar sürecinize dahil edebilirsiniz. 14 aylık çalışansan 4 haftalık ihbar süren vardır, haftalık çalışma saatiniz 40 ise, günde 2 saatlik iş arama izni birleşip 5 iş günlük süreciniz iş arama izni olarak ihbar sürenize dahil edilip düşürülür. Böylece fazladan 1 hafta daha çalışarak 1 aylık maaş alırsınız.
  • sirkelimon  (15.11.22 14:43:37 ~ 14:44:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.