[]

oda kapı kilidi ölçüsü standart mıdır

odanın kapısı kapanmamaya başladı, değiştirelim dedik ama kilit üstünde herkül yazıyor. böyle satılan bir marka göremedim ben. başka marka alsam kapı diline denk gelen yuva kısmı standart mı? yoksa illa o ölçülerde bir kilit mi bulmam gerekiyor?




 
Kilit komple satılır. O kapı diline denk gelen yuva da kutunun içindedir.


  • Mirket  (15.11.22 12:47:29) 
@Mirket, yalnız yuva oyuğu var şu an şu şekilde i.hizliresim.com yani o kısım standart mı, ben yeni yuvayı o oyuğa denk getirebilecek miyim onu merak ediyorum.


  • pide  (15.11.22 12:52:11) 
Herkül'ün üzerinde yan yatmış baklava dilimi içinde TSE yazıyorsa onlar da standarttır diyeceğim ama burası Türkiye.


  • Mirket  (15.11.22 13:01:56) 
o kilit dilinin yüksekliği standart diye biliyorum
siz genişliğiyle derinliğini de ölçüp 3 ölçüyle nalbura gidin

  • comp  (15.11.22 13:22:39 ~ 13:23:21) 
www.google.com
ilk sayfadaki link ve vidyolara bakın

  • comp  (15.11.22 13:24:32 ~ 13:25:49) 
Hayır standart değil, göbek derinliği 35-40-45 hatta bazen 50 mm olanlar var.

Piyasada genelde 35 ve 40 kullanılır oda kapılarında, kapı fotodan yeni bir kapıya benziyor. Muhtemelen 40'lıktır.

AMa son zamanlarda şöyle bir karışıklık da var, bazı kilitler ince üretilmeye başlandı. Yani 50 yıldır bilinen kalınlık standardı haricinde bir de ince kilitler var artık piyasada.

Önden ve yandan fotosunu atın kilidin, yardımcı olayım.
  • John Bloor  (15.11.22 15:08:11) 
  • pide  (15.11.22 17:00:27) 
Hocam kolun fotosunu atmışsın, kilit tarafından kilit fotosunu atman lazım. Bir foto çalışıyor sadece.

%90 bana göre 40'lık standart geniş kilit.

Kapının kenarından metre tutup, kolun tam ortasına baktığında 4 cm ise 40 mm'lik kilittir.

Dil tarafından kilidin genişliğini ölçtüğünde 23 mm ise standart geniş kilittir.

Arızası nedir? anahtar dili mi çevirmiyor?
  • John Bloor  (16.11.22 10:51:04) 
evet ölçtüm dediğiniz gibi 40 mmlik standart geniş kilit. kapı kapandığında yerine oturmuyor, geri açılıyor. düzgün mü ifade ettim bilmiyorum :)


  • pide  (16.11.22 11:11:06) 
Kapı kapandığında neden oturmuyor ona bir bakmanız lazım, dilin uzunluğu yuvaya mı yetmiyor, dil pervazdaki oyuğa denk gelmiyor mu, (kapıyı arkadan ittirmeniz mi gerekiyor, bazen kapıyı koldan tutup yukarı doğru kaldırmak gerekebilir vs.) yani sorun kilitte mi yoksa kapıda mı bilmek lazım, eğer sorun kapıda ise menteşelerle oynayarak tekrar hizalandırılabilir.

genelde kapılar menteşelerden sarkma yapar, arka tarafı ile uc tarafı arasında yükseklik farkı olur bazı durumlarda ön taraf yere sürter. siz durumun ne olduğunu siz daha iyi anlayabilirsiniz. kapı sarkmıi ilse menteşelere bir iki pul koymak işi çözebilir.

edit:

ilk fotoğrafta dilin girdiği yuva var, orada metal bir parça olması lazım, onu dilin olduğu kısmımdan hafif tornavida ile kanırtarak bombeleştirirseniz dil o metali tutacaktır, çok sağlam olmaz tabii ama amaç kapı kapalı kalsın ise işinizi görür.
  • selam  (16.11.22 12:03:57 ~ 12:15:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.