[]

Öğretmen maaşları

Olay nedir? Öğretmenlerin maaşları mı düşürüldü yoksa az zam mı oldu?




 
Enflasyon karşısında en çabuk eriyen maaşlardan biri öğretmen maaşları oldu ve onlar da ses çıkarıyorlar artık. Aynı dertten muzdarip diğer memurların da ses çıkararak destek vermeleri gerek bence. Çünkü şu anda elin bilmem kaç milyon mültecisine bakıyoruz ama öncelik hep müktecilerde, biz darlıktan kurtulamıyoruz.


  • muhayyer divan  (15.11.22 05:43:46) 
Herkesin maasi eridi ama kalabaliklar sesleri cikiyor. Atama zamani da zam zamanida en cok ogretmenlerden ses cikiyor. Bakanliga bagli calisan 1 milyon ogretmen var. Simdi bu maasi begenmeyip aglayanlar ucretli ogretmenlere, ozelde calisan ogretmenlere bakip kpssyi kazansaydi diyor.
Ozeli, devleti issizi toplasak resmen ogretmen devletiyiz polis devleti falan degil.
Sadece kendini dusundukce de daha cok nefret topluyor. Dun sozlukte ogretmenlerde de konuyu tartistik adama diyorum sadece sen fakirlesmedin artik orta sinif yok herkes icin hareket etme zamani. Gelen cevap o siyasilerin ve halkin isi. Kafa gitmis keninin halk oldugunun farkinda degil. 1 milyon ogretmen aileleri ile birlikte karar alsa ulke siyasetine yeni parti sokar.
Maas dusuk mu dusuk ama bu kafadaki adamin zaten ogretmen olarak calismasi uzucu ne dusundu ne ogrendi de onu ogretecek.o aldigi para bile safi ziyan safi israf. Evitim kalitesi dustu ogretmen kalitesi de dustu ama herkesin kalitesi dustu tatli muhaliflerininnfarkinda olmadigindiger tum alanlarda iyi egitim yoksa is yok o yuzden piyasa dengesini buluyor. Ama ogretmenlikte denge yok bir sekilde bu yetersizler ayiklanmadan da Kimseden saygi gormeyecekler.

Isin ayri boyutu sendika var eylem yok. Anca ekside twitter da aglamaca. Daha cok aglarlae daha cok maaslari dolar karsisinda deger kaybeder.
  • kuzey li  (15.11.22 06:46:11) 
Vergi dilimleriyle ilgili bir durum sanmıştım ben, öyle mi acaba?


  • michael_knight  (15.11.22 11:20:45) 
çok ve birlik olabildiklerinden sesleri çok çıkıyor +1
bence biraz bencilce davranışları da var. geçen kuşluda bir tanesi sadece meb'e atanan öğretmenler için ötv siz araç talep ediyordu, bir diğeri de yakıt ve gıda yardımı almaları gerektiğini savunuyordu.

  • metos  (15.11.22 12:04:33) 
1. Öğretmen nüfusu oldukça kalabalık, eşi çoluğu çocuğu anası babası dersen toplumun çok büyük bir kitlesini ilgilendiriyor

2. Maaşlar gerçekten düşük, diğerlerinin düşük olmasına bakılıp o da düşük bu da düşük senin niye itirazın var zihniyeti yanlış

3. Bulunduğu konuma en çok sınav geçerek gelebilenler öğretmenler. Hal böyleyken halen yok kaliteymiş de falan diye itibarsızlaştırılıyorlar

4. Öğretmenler atomu parçalamıyor, altı üstü 2x2 eşittir 4 ederi öğretecek. Fakat küçümsenilen öğretmenlik becerisi işte burada sabırla 30 çocuğa bunu öğretebilmektir. Öğretmenlerin mesleği işte bu beceri, sabır, gayrettir.

5. Eğitim sorunlarının sebebi ise öğretmenler değildir, dolayısıyla çözümü de öğretmenler şöyle böyle kalitesiz vs ile sağlanagilecek değildir.

6. Netice itibariyle itibarı zaten elinden alınan öğretmen son durumda geçim derdindedir.
  • epitaf  (15.11.22 23:38:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.