[]

kira sözleşmesine 8 sene sonra ek protokol eklenebilir mi?

herkese merhaba. durumu bana anlatıldığı şekliyle aktarmaya çalışacağım, detaylara tam vakıf değilim.

protokolü resim olarak duyuruya da ekledim. bakmanızı rica ediyorum.

bir tanıdığıma, 2014 yılında imzaladığı kira sözleşmesine ek olarak 3 Kasım 2022 tarihinde bir ek protokol daha imzalatılmış. kendisi bu protokolün zorla imzalatıldığını beyan ediyor. zorla derken başına silah dayayarak değil tabii. ne imzaladığını bilmeden imzalamış. imzalayan kişi yaşlı bir kadın, engelli yetişkin bir çocuğu var. elimden geldiği kadar yardımcı olmak istiyorum.

benim anladığım kadarıyla imzalatılan şey bir tahliye taahhüdü. 8 senedir oturduğu daireden 31.12.2022 tarihinde çıkacağına dair bir ek protokol ve yeni kira bedeli için anlaşma metni imzalatılmış. yeni kira bedeli de mahkeme kararıyla değil kiraya verenin keyfine göre belirlenmiş. kira sözleşmesi devam ederken imzalatılan ek protokolün yasal olarak bir bağlayıcılığı var mı? bu durumda ne yapılması gerekiyor?

eğer bu hukuki bir şey değilse dava takibi yapabilecek bir avukat varsa özelden iletişime geçerse sevinirim. cevaplar için şimdiden teşekkürler.

 
Avukat degilim yazilar pek okunmuyor. Ek protokol eger tahliye taahhutnamesi ise zaten. Kira sozleme tarihinde ileriki tarihli olmak zorunda.


  • kuzey li  (14.11.22 22:58:36) 
Yazılı sözleşme ise her zaman yazılı olmak kaydıyla sözleşmeye ek protokol yapılabilir. Ayrıca tahliye taahhütnamesi alınabilir. Geçerlidir yani ancak Burada bahsettiğiniz şey irade sakatlığı olarak ileri sürülebilir. Yaşlı olması ve böyle bir iradesi olmadığı halde iradesinin hile sakatlandığını ileri sürebilirsiniz. Bir avukatla görüşürseniz daha detaylı yardımcı olur


  • paintov  (14.11.22 23:46:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.