[]

Yurtdışında iş bulanlar

Merhaba,

mühendislik adına soruyorum. Süreç ortalama ne kadar sürüyor?
Şuan çalıştığım yerle szöleşmem var elim kolum bağlı bazen bir şeyler geliyor ama görüşme bile yapmıyorum bu yüzden sözleşme sonlarına doğru başlayacağımda bakınmaya, ortalama işe alım süreci ne kadar süre buluyor?

Teşekkürler

 
almanya: ortalama net 2 ay derim. başvurunuzu olumlu karşılayıp görüşme sağlanması zaten başvurudan itibaren en az bir ay genelde. sonra ikinci görüşmesi var falan filan. 2 ay derim kafadan. bazen başvuruya çok uzun zaman sonra dönüyorlar, bazen görüşmeyi çook ileriye atıyorlar. hele ki noel zamanı falansa daha da uzar.


  • bohr atom modeli  (14.11.22 19:06:17) 
sözleşmeni bir avukata götürmeni tavsiye ederim çoğu zaman iş mahkemeleri fes ediyor o anlaşmaları.

Sadece eğitim bedeli ile firma kesin haklı sayılıyor.
  • kuzey li  (14.11.22 19:08:43) 
@kuzeyli mahkeme nasıl fes eder?


  • comp  (14.11.22 20:53:20) 
@comp sözleşmeyi kanuna aykırı bulabilir. Mesela sözleşmede haftada 90 saat çalışacaksın yazdılar diye çalıştırma hakları olmuyor.


  • archmage mahmut  (14.11.22 20:56:05) 
Ben o anlasmayi baska is bulamadigim icin imzaladim. Muskul durumdaydim gibi bir savunma yapiyorsun. Anlasmada sadece spesifik bir is kolunda is bulmani yasaklayabilir ama su kadar yil icinde istifa edersen pazarda limon satarsin tarzi bir anlasma olamaz. Detaylari avukat ile konusman lazim. Ben bir arkadasim icin detaylari biraz arastirmistim zamaninda.

Zaten cogu is yeri bu anlasmalardan birsey cikmayacagini bildigi icin egitim verip onun bedelini sisiriyor.

Dedigim gibi bir avukatla konusmakta fayda var.
  • kuzey li  (14.11.22 21:27:32) 
@kuzeyli fes etmek nedir onu sordum


  • comp  (15.11.22 00:02:35) 
2 3 ay derim.
Herkes okey dedikten sonra izne başvurulması, iznin çıkması, taşınmak falan en az 1 ay.
İlk mülakattan sonra herşey iyi giderse sana teklif yapmaları 1 ay. Çok ihtiyaçları varsa 10 günde de olur tabi. Ama çok ihtiyaçları varsa yurt dışından çalışan çağırmak mantıksız oluyor onlar için o. Çünkü başvuruların vs ne kadar süreceği belli olmuyor. Şirketlerin acil ihtiyacı varsa hali hazırda çalışma izni olan adayları değerlendiriyorlar. İstisnalar tabi ki vardır. Ama mülakatlar 20 gün vs sürer en az.
Senin ilk başvurun sonrası mülakata çağırılman 2 hafta alır en az. Yani şansına da bağlı ama 2 haftadan az duymadım. Çok şanslı olman lazım.
  • zimbirik  (15.11.22 00:06:52) 
ben tayin oldum. teklifin yapılması ile alınmam arasında bir ay var. tayin olmadan önce aralıklı aralıklı 2017'den beri başvuruyordum bir yerlere.

ha bu arada işe alınmamdan sonra çalışma izni çıkması, çalışma vizesi çıkması, taşınmak, bir de 6 ay öyle koy.
  • rain when i die  (15.11.22 00:09:08 ~ 00:10:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.