[]

Bağlantı yoluyla iş kabul etme

Bir bağlantı sayesinde bir iş paylaşılıyor sizinle. Maaş 17 bin. Şu anki maaşınızdan fazla. Ama siz bu tip bir şeyi torpil olarak düşünür müydünüz? Ama hak etmediğiniz bir iş değil. Daha önce sektör ve pozisyon olarak tecrübenizin olduğu bir sektör. Gerçekten tecrübeli kişilerin arandığı bir sektör. Sadece keniniz başvurmadınız. Zaten ilan da yok. Açık pozisyonu size söylüyorlar.

Cevap verenlere teşekkür ederim.


 
network denen şey bu yani torpille ilgisi yok, insanlar bu yüzden networking kasıyor


  • freebird5406_2  (14.11.22 14:37:07) 
Hayır. Devlet dairesi değilse sorun yok.
İlan açıp tanımadıkları birini almak yerine kim olduğunu bildikleri birini işe almayı tercih etmişler.

  • michael_knight  (14.11.22 14:38:28) 
belli bir seviyeden sonrası referans oluyor artık. sonuçta seni boş otur diye almıyorlar, teknik yeterliliklerin önemli olacak veya belli sorumluluklar için potansiyelin olduğu için alınman değerlendiriliyor diye anlıyorum. her iki taraf için de win win olacak diye düşünüyorsam ben kabul ederdim.


  • sirkelimon  (14.11.22 14:38:29) 
Devlet kurumu değil. Teknik bir iş. İçimi biraz rahatlattınız.


  • dissendium  (14.11.22 14:58:24) 
Şunu da söyleyeyim. Bir akrabanız çalıştığı yerdeki sorumlu kişiye sizden bahsediyor. O da bu işi yapıyor diyor sizin için. Bahsettiği kişi de pozisyon açılınca sizi soruyor. Bu durumda ne düşünürdünüz?


  • dissendium  (14.11.22 15:06:14) 
Sıkıntı yok, aynen devam bence de. Networkün çalışmış işte. Hiç bir problem yok bu senaryoda.


  • roket adam  (14.11.22 15:07:12 ~ 15:07:33) 
Ozel sektorde torpil olmaz o referanstir kullanmak mubah. Cunku sen o isi yapamazsan hep senin hem de referans olanin tepesine cokerler.

Fabrika muduruyum cok nadir referans olurum. Referans oldugum kisi de isi yapacak kisidir. Kendime laf getirmem.
  • kuzey li  (14.11.22 15:13:05) 
Bazı kurumlarda devlet, özel farketmeksizin işler böyle yürüyor. Normal yani


  • seaman  (14.11.22 15:29:43) 
yerine gore devlette bile bu sekilde islemesi mubahtir ama bizim ulkedeki curumuslukten dolayi devlete mesafeli bakilmasini anliyorum, sizin isin torpille uzaktan yakindan alakasi yok eger bilmedigimiz detaylar yoksa(x partinin genclik kollari baskanisinizdir, bundan oturu yaptiginiz network ile ustune cokulmus bir ozel firmada is bulmussunuzdur, vsvs. zaten oyle olsa gelip burada bu soruyu sormazdiniz...)


  • hewit  (14.11.22 15:57:22) 
birisi seni müdüre tavsiye etti, müdürde gelsin konuşalım dedi, gittin konuştun adam seni beğenmedi isterse işe almaz. torpil bunun neresinde?


torpil yaptıran kişi; üst seviyedeki kişi, -> kim bilir kim.

torpil'i yapan kişi: orta kademedeki kişi. -> müdür/şirket sahibi/ortak vs.

torpil yapılan kişi; işe girecek olan kişi -> eleman

orta kademedeki kişi müdür vs. bu kişiyi işe alacaksın dendiğinde itiraf hakkı yoktur, ben bunu işe almam diyemez.

özel sektörde birini birine tavsiye edersin, tavsiye edilen kişi görüşmeye çağırılır, görüşülür, karşılıklı olarak bir memnuniyet sağlanırsa iş olur, memnuniyet sağlanmaz ise iş olmaz.

birinde işe alacak olanın seçme şansı var, diğerinde emir demiri keser var.

edit: itiraf hakkı demişim, itiraz olacaktı;
  • selam  (14.11.22 16:08:47 ~ 15.11.22 00:33:34) 
başkası senden daha iyiyse ama sen tanıdık vasıtasıyla işi alıyorsan bu torpildir.
Sizin durumda değil bence.

İşveren olarak bakın, hiç tanımadığınız biri yerine aradığınız özelliklere uyan ve güvendiğiniz birinin, iyi diye tanımladığı birini tercih etmez miydiniz? İşte bu referans.
  • burfak  (14.11.22 16:59:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.