[]

Turk.net'e geçmeyi planlıyorum, modemim yok ne yapmalıyım?

merhabalar, internet firmamı Turk.net olarak değiştirmek istiyorum ama modem vermediklerini söylediler. Elimde Superonline'dan kalma bir modem var ve bunu üyelikten çıkarken satın alabileceğimi ama "başka firmayla çalışırsanız destek kapsamından çıkar" gibi bir şey söylediler. VDSL'i olan bir modem gerekiyormuş. Sizce ne yapmalıyım? Sizböyle bir durumla karşılaştınız mı, nasıl çözdünüz?




 
elinizdeki modemin arayüzünde kullanıcı adı şifre bölümüne müdahale edemiyorsanız yeni modem/router lazım. turknet vdsl modem satıyor bu arada.


  • orient blue  (13.11.22 18:13:35) 
elinizdeki modemle devam edebilirsiniz, desteğin çok önemli olduğunu sanmıyorum. ama yeni bir modem alacaksanız mutlaka wifi 6 özelliği olduğuna dikkat edin. aksi halde birden fazla cihaz bağlanması durumunda sorun yaşayabilirsiniz hız olarak.


  • praisebe  (13.11.22 19:13:55) 
Türk Telekom'dan Netspeed'e geçtim ve internet sağlayıcısının verdiği eski modemi kullanmaya devam ediyorum. Elinizdeki modem VDSL'i destekliyorsa yeni modem almanız şart değil.


  • huçi kuçi  (13.11.22 19:44:27) 
Elinizdeki modeme para mı ödeyeceksiniz? Öyleyse kaç para?

Ben yıllardır 2. el modem alır ve kullanırım (farklı abonelikler için), şimdiye kadar bozulan ya da arıza yapan olmadı. Genelde de TTNET aboneliklerinden çıkma modemlerdi bunlar.

Letgo ya da sahibinden gibi yerlere bakıp size yakın bu işi yapan bir yerden 2. el modem alabilirsiniz, genelde kısa süreli garanti de verirler.

Fiber alt yapı yok sanırım, fiber abonelikte modem ücretsiz veriyorlar çünkü.
  • John Bloor  (14.11.22 09:58:10) 
elinizdeki modem ile devam edebilirsiniz, ben uzun zaman ettim.

fakat modem vdsl desteklemiyorsa, hız 35 değil 16 olarak veriyor turk.net. bu durumda o modemi iade edip turk.net'in önerdiği modemi satın almanızı öneririm.

yoksa gayet iş görüyor..
  • babilfish  (14.11.22 10:25:39) 
turknet fiber'e geçerseniz internet veriyolar sanirim


  • koela  (14.11.22 16:31:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.