[]

Ürtiker kronik olur mu?

Merhaba arkadaşlar. Bir ay önce gece uykudan uyandıran kulak arkası, kafa ve boyun kaşıntısı ile uyandım. Doktora gittim hap verdi ilk başlarda geçer gibi oldu ama geçmedi. Geçen hafta uzaman doktora gittim ürtiker olduğumu ve ne kadar süredir olduğumu sordu 4 hafta dedim. 6 haftadan sonra kronikleşiyor dedi. Hap verdi 14 gün kullan geçmezse geri gel dedi. 5 hafta bitti kaşıntı ve döküntü azaldı ama geçmedi. Bu hastalığın kronikleşmesinden korkuyorum.
Bu arada dengesiz ve hızlı bi şekilde (6ay) 22 kilo verdim diyet ve sporla. Uzman destek almadan. Bu kilo verme bağışıklığımı düşürmüş olabilir mi ? Ondan mı çıktı bu hastalık? Bir hafta sonra yine de geçmezse ömür boyu bu hastalığı çekecekmişim izlediğim doktor videolarında öyle diyorlar.
Bu hastalığı yaşayan, atlatan, veya atlatamayan var mı hiç?


 
bu bendede vardı. panik yapmayın. hatta bir süre ara ara geçip yeniden oluyordu.
öncelikle olabildiğince stresten uzak kalabilmeyi veya stresi tolere edebilmenin bir yolunu bulmak zorundasınız. çünkü çoğu zaman stres kaynaklı olan bir hastalık bu.

benim yüzüm hariç tüm vücudumda çıkıyordu bu. ilaç kullandım. geçti. sonra ara ara tekrar hafif seviyede tek tük oluyordu o zamanlarda vücudumda kabarma oldukça doktorun verdiği ilacı kullandım. şuan yıllardır olmuyorum.

öte yandan hazır abur cuburlar(çubuk kraker dahil) kabuklu yemişler, deniz ürünleri vs bunlara bir süre ara verin. zaten doktorunuz gerekeni söylemiştir sanıyorum bu konuda.

kilit konu stres yönetimi ve sağlıklı beslenme.
geçmiş olsun.
  • pardus  (13.11.22 21:31:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.