[]

Cep telefonundan gelen ses...

Şimdi şöyle bir durum var sevgili duyurucular...

Telefonu alıyoruz sallıyoruz. içinden tık tık tık tık ya da çıt çıt çıt tadında bir ses geliyor. İçeride yerinden çıkmış bir parça bir modül sesi.

telefonu da yeni aldım sayılır ağustos sonuydu. neyse 2-3 aylık telefonun içinde hareketli bir modül olması sorun yaratmıyor ama en kötü telefonun 10-15k olduğu bir dönemde buna göz yumup salla ya diyesim yok. ki neredeyse bahsettiğim fiyatların iki katından bahsediyoruz...

peki buna ne yapacaklar? açıp atıyorum kamera ya da bluetooth alıcısını yerine oturtup verseler cihaz açılıp kapanmış olacak.
ya da birebir yeni cihaz mı verecekler? çok aptalca bir durumdaymışım gibi hissediyorum.
yani garanti dışı deme ihtimalleri olduğunu zannetmiyorum ama sadece bundan dolayı da telefonu kurcalatmasam mı?

Sizce?

 
telefonun modeli nedir, kamerada ois mekanizması varsa sallayınca ses çıkarır fakat durmadan sallamayın tabi :)


  • freebird5406_2  (13.11.22 00:49:06) 
s22 ultra.

yani daha önce özel olarak sallamadım, var mıydı yok muydu bu ses bi fikrim yok ama varsa bile böyle net bir ses çıkartır mı bilemiyorum. hatta yarın bu telefonu bulabileceğim vatan-teknosa falan bir mağazaya gidip denemeyi planlıyorum.
peki sesin normal olmadığını varsayarsak işin gidişatı nasıl olur acaba?
  • qxgviper  (13.11.22 01:04:41) 
Telefonun garantisi olduktan sonra ve yetkili servis açıp kapattıktan sonra, kimin açılıp kapatılmış bu demesinden endişe ediyorsunuz ki? İleride satma durumunda normal bir kullanıcı zaten açıp kapatılmış bu demez, anlamaz. Telefon borsacıları açılmış bu diyebilir, oraya da satmayın zaten, 10 birime satılacak telefona 6 birim verir gönderirler.
Bilgisayar falan olsa endişenizi bi tık daha anlarım, ki onda bile yine servis müdahale ettikten sonra kimse bir şey demez, diyemez.
Kaldı ki o "abi açılmış bu yea" muhabbeti artık eskide kaldı.
  • gallienus  (13.11.22 01:06:08) 
youtu.be

30. saniyeye bak sallayıp sesini mikrofona yaklaştırıyor, dediğim gibi kameranın ois mekanizması

youtu.be
bu da başka video

samsung s22 ultra rattling sound diye google da aratırsan bunu forumlarda da soran çok, optical image stabilization nedir nasıl çalışır araştırırsan mekanizmayı anlarsın
  • freebird5406_2  (13.11.22 01:09:52 ~ 01:17:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.