[]

Yurtdışından Başkasına Telefon Getirmek

Yurtdışında yaşayan benim. Türkiye'de yaşayan bir arkadaşıma telefon götürmek istiyorum. IMEI kayıt parasını arkadaşım Türkiye'de kendisi ödeyecek. Sormak istediğim şu: ben havaalanında Türkiye'ye girerken çantada telefon var mı diye bakıyorlar mı? Bakıyorlarsa telefonu bulunca ne yapıyorlar? Telefonu zorla benim pasaportuma mı kaydediyorlar orada? Böyle bir şey varsa ben telefonu arkadaşıma veremem çünkü kendi sim kartıyla kullanamaz değil mi? Telefon kontrolü varsa bu kontrole yakalanmamak için aldığım telefonu orjinal kutusundan çıkarmak işe yarar mı?




 
Yanlış hatırlamıyorsam imei kayıt yaptıracak kişinin yurtdışı giriş çıkış bilgisi kontrol ediliyordu. E-develet te de öyle bir menü vardı (imei kayıt)


  • janavarorion  (12.11.22 15:50:42) 
1 2 telefon için problem çıkarmazlar, ama bunun garantisi yok, yurda girerken kimse çantana bakmıyor zaten, tek tük denk geldiklerine bakıyorlar, diyelim kıl bi tip çıktı ve bunlar ne dedi, o zaman en kötü paketlerini açtırır, yine bir şey yapmaz. hediye aldım der geçersin. paketi açtırdığı için satmayacağın anlamına gelir ve zorluk çıkarmazlar.

arkadaşın kendi pasaportuna kaydetmek zorunda ve kanun değişmediyse son 3 ay yurtdışına çıkış giriş yapmış olması gerekiyor.

edit: arkadaşın kendi pasaportuna kaydetmek zorunda derken, öyle bir zorunluluk yok, sen kendi pasaportuna kaydedebilirsin, o alır kendi simkartını takar kullanır, tc kimlik değil ya bu. ama kendi hakkını kullandırmış olursun ki sanırım son yasayla 3 yılda 1 kez kayıt yapabiliyorsun, yani kendine telefon getiremezsin 3 yıl. bu hakkını bedavaya verme.
  • mkaya  (12.11.22 23:44:00 ~ 23:47:03) 
@mkaya,

simkart sahibiyle kayıt shibi aynı kişi olmalı.

@sweet,
şuan tüm bavulları xraye sokuyorar. kendi kullandığın telefon harici maksimum 1 telefonu daha sokma hakkın var. (3 yıl boyunca bir daha 2. bir telefonla gelemezsin)
  • tchuck  (12.11.22 23:49:40) 
evet tchuck haklı, yeni kanun çıkmış, kendi pasaportun ile sim olmalı, memlekette gün geçmiyor ki iyi bir şeyin içine edilmesin. bu durumda arkadaşının da son 3 aydır herhangi bir ülkeye gitmiş olması gerekiyor, pasaportla batuma gidip gelebilir günübirlik :D


  • mkaya  (12.11.22 23:58:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.