[]

ABDye yerleşmek için yoğun bir sektöre hayatı adamak mantıklı mı

Selam İyi haftasonları, bir konuda kararsızlığa düştüm fikirleriniz çok önemli; biraz info vereyim; yaş 30 2 yıl devlet memurluğu, 1,5 yıl serbest çeşitli işler, kesinlikle kurumsal insanı değilim ve bireysel işleri seviyorum. Maddiyat sorunum yok çok değil 40K $ birikimim var çeşitli yatırımlarla büyütüyorum ABDde kazançsız 1,5 yıl yaşatabilir beni tabi bağımsız iş planlarım var.

ABDye yerleşme planım var, bir fırsat çıktı global bir lojistik firmasında operasyon uzmanı olarak işe başladım. Şirketin CEOsu bir tanıdığın arkadaşı dolayısıyla güvenilir eleman ihtiyacı ve sektörde tecrübeli eleman ihtiyacıyla bir süre sonra beni ABDye aldırabileceğini söyledi. kendi kafamdaki bir kaç yol ile gitmekten önce bunu denemek istedim. 1,5 ay oldu fakat iş bana hiç sıcak gelmiyor, sektörü öğrenmekten ziyade döküman işi ve angaryası çok ve çalışma saatleri aşırı yoğun, ekstra mesaisi var ücreti yok. TR maaşı 9K TL bir manası yok benim için ve yapılan işe göre çok az, çalışan ysş ortalaması 25. İş, deniz konteyner taşımacılığı iş hacimi yüksek. ABD maaşı 3500 Usd fakat yoğunluğu fazla ve ek iş imkanı olmayacak. miktar da bana pek tatmin edici gelmiyor. neticede para ve huzur için ülkeyi terk etmiyor muyuz. TRde biraz risk alarak o parayı kazanabiliyorum zaten.

Bu işin avantajı şu, yasal bir çalışan olarak ABDye gitmek ve greencard yolunun açılması fakat tüm hayatı bu işe adamam gerekecek çünkü aşırı dikkat ve takip gerektiriyor. telefon ve mail trafiği var. benim aklımdaki yan gelir oluşturacak, e-ticaret, finans, uber vb.. işleri yapmaya fırsatım olmayacak.

Benim planım ise turist/öğrenci vizesi ile gidip kalmak. Dediğim gibi maddiyat sorun olmadığı için yaşam zor olmayacak ilk etapta cepten yiyeceğim fakat yasal çalışan olma işi garanti değil.

Kararsızlığım; İstifa edip süreci çok uzatmadan kendi yolumda gitmek ama pişman olur muyum kaçırdığım bir nokta mı var diye kararsızlık içindeyim.

 
Hayat adamak ne alaka. Green card çıkana kadar ya da daha uygun iş bulana kadar çalışırsın. Belki 3 5 yıl sürecek. Beğenmezsen de dönersin. Çok zor bir şey değil. Birikimini harcamak yerine risk al. Turist olarak binlerce kişi gidiyor ama orada kalamıyor. İş bulmak önemli bir şey. Çalışanların yaşı sizi ilgilendirmez. Ek iş düşünme bir süre.


  • dissendium  (12.11.22 13:59:01) 
Bir kere lojistik zorlu bir iş. Hele lojistik servis saglayici kismini ben hiç sevmem.

Türkiye'de 9 bin lira maaş veren sirket yalan olmasin da çok iyi değildir. Ben İzmir'de o maaşı yeni mezuna veren yerler biliyorum. 9 bin liraya uzman falan olmaz hele lojistikte.

Amerika'da da lojistik islerinde çok adam ihtiyaci var. Lojistikte çalışan adam aç kalmaz, Avrupa'da da böyle ayrı konu. Kısacası oraya giderseniz başka is de bulursunuz.

Ben olsam yasal çalışma olmayan yolu denemem. Böyle bir riski alip cebimdeki parayı yemem yani.

3500 dolar bahsedilen şehir için nasıl bakin. Gerekirse ek is falan yapmazsiniz ama bir sene falan çalışır sonra hop başka şirkete gidersiniz.
  • logisticsmanager  (12.11.22 14:28:51) 
detaylara takılmaya gerek yok. soru aslında şu, işsiz ve öğrenci olarak mı amerika’ya gideceksiniz yoksa bu işi yaparak yasal olarak mı? bence çalışarak gitmek her halükarda daha mantıklı.


  • roket adam  (12.11.22 14:42:05) 
A) Yasal olarak gidip, Lojistik firmasinda operasyon uzmani olarak calismak
B) Turist ogrenci vizesi alip, yasa disi sekilde kalmak
C) TR'de yogun iste ve sicak bulmadigin 9K maas veren iste calismaya devam etmek

Muhtemelen ilkokul 3., 4. sinif testlerindeki sorular bundan zordur :)


Kacirdigin nokta var mi bir bakalim:

Birlesik devletlerde cebindeki $40.000 cok kisa surede buhar olur. Ozellikle yasa disi isen bu sure daha da kisalir. Gelecek secimde cumhuriyetciler secilirse; seni avlayip, hapse atabilir, sonra da Tr'ye gonderebilirler. Ayrica Birlesik Devletlerde araban yoksa, is de yok. Ehliyeti, sigortasi falan yasal oturum olmadan alinabiliyor mu? Uber yapman icin aracin sigortasi, surucunun uzerine olmasi gerekiyor saniyorum. Hatta yasal oturum olmadan Uber de yapilamiyor saniyorum. Banka hesabi da acamazsin saniyorum. Uzerinde $40.000 ile Birlesik Devletler'e girerken hava alaninda enselenebilirsiniz... Bu listeyi daha da uzatabilirim.
  • thetruenorthstrongandfree  (12.11.22 16:20:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.