[]

Uyku İlacı

Selam. Evde tekken uyumakta çok zorlanan biriyim. Sırf kolay uyumak için her akşam bira falan içmek zorunda kalıyorum. Bi tek o zaman ışık falan hiçbir şey düşünmeden uyuyabiliyorum da böyle içe içe uyumanın sonu yok nihayetinde. Böyle hafif, uyku kolaylaştırıcı ama ertesi gün uyanmayı beter etmeyen ya da ağır yan etkileri olmayan, mallaştırmayan ve tabii reçetesiz alınabilecek bir uyku hapı öneriniz var mı?

Hiç bunun için izin alıp psikiyatriste falan gidemem, önermeyin lütfen. Devlet hastanelerindeki doktorlar 10 dk dinleyip kafaya göre ilaç yazıyor ve çok da kolay manipüle oluyorlar. İşinde iyi olan arkadaşlar vardır eminim, onlar alınmasınlar ama bu işi layığıyla yapan birine denk gelmek artık çok zor. O yüzden doktora gitme seçeneği kafadan elenik, lütfen boşuna önermeyin.

Liptonun, Herbynin sleep çaylarını denedim, onlar da olmadı. Bu arada.

 
Uyku ilacı değil de melatonin kullanman mümkün. Ama önce sıradan 1 günü nasıl yaşadığını bilmek lazım. Yani güneşi ne kadar görüyorsun, hareketin ne kadar, suyu ne kadar içiyorsun, yediklerin çoğunlukla neler, hangi saatlerde ne kadar yiyorsun, kronik hastalığın var mı, kadın mısın erkek misin, kronik stresin var mı vs vs vs.

Standart olarak söylenebilecek şey kendini güzelce yorman ve temiz havada mümkünse toprağa çıplak ayakla basarak topraklanman gerektiği, akşam saat 22.00'de telefonu elinden bırakıp 23.00'te uyumuş olacak şekilde hazırlanıp yatman gerektiği, odana kesinlikle ışık girmemesi ve havalandırılmış olması gerektiği, sabah güneşin doğuşunu mümkünse cam arkasından bile değil camı açıp dışarı bakarak (gökyüzüyle aranda hiçbir şey olmadan) seyretmen gerektiği, güne şekerli gıdalarla ve unlu gıdalarla değil de yeşil yapraklı sebze, zeytin ceviz gibi uygun gıdalarla başlaman gerektiği, gün içinde yine şekerli ve unlu gıdaları olabildiğince az yiyip/içip daha sağlıklı beslenip hareketli olman gerektiği... ama işte senin kendine ait düzenini bilemiyorum, net konuşamıyorum.

Melatonin kullanan tecrübeli arkadaşlar vardır, yardımcı olurlar. Doktor değilim sadece çok fazla uykusuzluk çektiğim için ilaçsız yaklaşımı daha doğru buluyorum.
  • muhayyer divan  (12.11.22 14:04:55) 
@muhayyer divan aslında benimki uykuya dalamama problemi değil, daha çok endişe gibi. Evde biri varken yattığım gibi uyurum ama yalnızken bi kere mutlaka ara ışık açık olmak zorunda oluyor. uykuya zor dalıyorum çünkü sürekli gözümü açıp etrafı kolaçan etme ihtiyacı duyuyorum. böyle bölük pörçük uyuyunca da asla tam dinlenmiş hissetmiyorum. ama 2 bira içip yatınca ışık falan hiçbir şey iplemeden direkt uyuyabiliyorum. çok saçma (=


  • yeter ki tak denilmesin perdeleeer  (12.11.22 14:18:03) 
redepra 15mg alabilirsin (30mg olarak al yarisini ic)
recetesiz alabilecegin en etkili uyku ilaci budur

  • nibba  (12.11.22 21:54:47) 
@yeter ki tak

Bira stres yükünü azaltıyor ama bir süre sonra işe yaramayacak, doz artışı isteyecek beynin.

Bir profesyonelden yardım alman çok iyi olur. Ziya Ünlütürk'ü ve Hasan Arslan'ı tavsiye ederim. Uzaktan seans yapıyorlar, ikisi de alanlarında çok iyidir. İnstagram'da bir bak istersen. Mutlaka psikolog ve psikoterapi desteği almalısın, ortada travmatik bir tepki var çünkü. Onu çözdün mü ne alkol ne ilaç hiçbirine gerek kalmayacak.

Bir de ilgilenir misin bilmiyorum, gayet de psikoterapi yöntemleri kullanan ama epeyce enteresan bir şey yapan Barış Muslu var. Ona da bi bak derim.
  • muhayyer divan  (22.11.22 01:01:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.