[]

Köpeğim de ısırıldı ben de

Merhaba, bu travmayı nasıl atlatacagiz? Zamanla geçecek mi? Hayatımda ilk kez ısırıldım. Sadece site çevresinde yürüyüş yapabiliyoruz şok aletiyle o da. Çok tedirginim ve bir köpek görecek olsam, anında ya kucaklayıp benimkini kaçacak ya da yaklaşan köpeğe şok aletini dayayacak gibi dengesiz hissediyorum.
Şok aleti köpeğe ne yapar? Saldırmak için kararlı ve hızla gelen köpeğe başka ne yapılır? Köpeğime tekrar zarar verilecek olursa John wicke baglayacagim gibi hissediyorum.
Tasmalı ama kayışsız köpeklerden her zaman tedirgin oluyordum. Chip olayı bu tipler için de bir şey içeriyor mu?
Ya tam anlamıyla sahiplensinler ve kayış da kullansınlar ya da tasma da takmasinlar! Tasmayla sorumluluk verip sonra başı boş bırakanlar için ne yapılır?
Teşekkürler.

 
Geçmiş olsun. Aşı ol.


  • seaman  (11.11.22 22:06:47) 
Aşıları oldum bugün kuduz 4.ve son dozdu. Tetanoz da oldum. Teşekkürler.


  • i-pek  (11.11.22 22:09:59) 
Çok geçmiş olsun.
Malesef bir şey yapmak zor. Gelişmiş ülkelerde bile var olan bir sorun bu tasmasiz köpek. Bize saldiran olmadi ama bir kere tasmasiz köpek benim köpeğin üstüne atladı ve kendim de sıkıntılı (ama köpeklerle sorunu olmayan) bir köpek sahibi olarak bir şey demedim ama isirsa cok sinirlenirdim herhalde.

Türkiye'de hem başıboş köpek hem de köpek sahibi olmanin ne olduğunu bilmeyen insan sorunu var. Ve bunu değiştirmek zor.

Benim zamaninda gördüğüm bir yöntem cepte bir mama vs taşıyip gelen köpeğe atmak ama denemedim tabi. Onun dışında size ya da köpeğinize saldıran köpeğe ne olursa olsun acikcasi. O kadar da değil.

Şok aleti baya canini acıtır ve kaçar heralde.
  • logisticsmanager  (11.11.22 22:16:51) 
elinizde sopayla gezin. şok cihazı köpeğin çok yaklaşmasına imkan verir. darbeden önce hamleyi muhtemelen yapamazsınız. üzerinize koşarken mesafeyi koruyarak karşı hamle yapmanız gerekiyor.


  • coldegezenkutupayisi  (11.11.22 22:18:48) 
Köpekleri uzaklaştıran Dazer gibi cihazlar var. Anneme almıştım bir tane, ona verene kadar geçen 3-4 gün içinde birkaç kişiyi köpek saldırısından kurtardım bu alet sayesinde. Köpek sağır değilse cidden işe yarıyor.


  • msb  (11.11.22 22:24:50) 
Saldırma niyeti olmayan köpeğin de sopayı görünce tehdit olarak görüp saldırma olasılığı oluşmaz mı? @coldegezenkutupayisi


  • i-pek  (11.11.22 22:24:58) 
Ama benimkine nasıl etkisi olacak dibinde böyle bir şey kullanmanın @msb


  • i-pek  (11.11.22 22:26:00) 
benim iki köpeğim var ve yürütürken illa sokak köpeklerinin etrafından geçiyoruz. senelerdir işe yarayan yöntemim yüksek sesle şşşşt diye bağırmak. karşıdan gelen köpeğe buranın lideri benim mesajı vermiş oluyorsunuz. 8 9 senedir uyguluyorum işe yaramadığı olmadı.


  • pide  (11.11.22 22:41:36) 
çok geçmiş olsun. ısırılmadım ama benim de orta boy köpeğimle parka gittiğimde 5-6 sokak köpeği etrafımızı sardı. nasıl korktuğumu anlatamam, git pst falandan anlamadılar, köpeği kucağıma aldım yine de takip ettiler ve hatta kucağımdaki köpeğe sataşmaya çalıştılar. allahtan etrafta insanlar vardı ve kovdular. çok sevdiğimiz bi parktı ama köpekler toplu gezdikleri için gitmeye korkuyorum artık:-/


  • euteamo  (11.11.22 23:15:44) 
Pide + 1.

Köpekler grup halindeyken birbirlerinden etkilenirler. Sokak köpekleri yüksek sesle "Şşşşşşşt" diye seslendiğinizde şaşırır ve dururlar (değişik bir ses olduğu için). Üzerlerine gitmeden sakince uzaklaşabilirsiniz. Köpeğiniz agresif ise bile, zamanla o da bu sese alışır ve patronun siz olduğunuzu anlar.

Şok cihazı işe yaramaz, ya gücü az gelir ve etkisiz olur, ya da güçlü ise köpeği öldürür. Yanınızda otomatik şemsiye taşıyın, saldıran köpek olursa şemsiyeyi açın. Görmedikleri hedefe saldırmaktan vazgeçerler genelde.

Kötü bir tecrübe yaşamışsınız. Geçmiş olsun. İnsan için yadırgayıcı bir durum, ama hayvanlar arasında bu çok normal bir olay. Geçicidir, tecrübedir. Hayatın doğal akışı olarak düşünün, mümkün olduğunca günlük hayatınızı değiştirmeyin.
  • alfired  (12.11.22 04:19:36) 
2 gün önce köpeğim dev bir çoban köpeği tarafından omzundan ısırıldı. 2 gün kendine gelemedi üzüntüden ve kas ağrısından. Cebimdeki biber gazını köpeğin ağına sıktığım an bıraktı ve kaçtı. Yanıma almasaydım parçalayacaktı bizimkini. Muhtemelen köpeğiniz erkek ve diğer erkek köpekler tarafından saldırıya uğraması doğal.. Isırma esnasında Sopa ile dövülen köpekler daha da agresifleşiyor ve kitleniyorlar. Siz de bir av dükkanından mutlaka biber gazı alıp yanınızda bulundurun.


  • plastic_angel  (12.11.22 21:20:07) 
@plastic_angel teşekkürler size de çok geçmiş olsun. Evet erkek. Biz de bir dev, bir de orta ırk iki köpek tarafından saldırıya uğradık "tasmalı ama kayışsız".....
Biber gazı da taşıyordum, işe yaradığını öğrendiğime sevindim.

  • i-pek  (14.11.22 00:57:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.