[]

Köpeklerdeki Gençlik Hastalığı (Dah önce geçirenler)

moralim çok bozuk.

3 adet karma aşırı olan köpeğimiz, parktaki bir salgından gençlik hastalığı kapmış.

henüz hiçbir semptom yok, salgın olduğu söylendiği için test yaptırmaya götürdük ve pozitif çıktı.

1. sorum: burun ve ağızdan y apılan testlerden sonra şimdi kan testine götürdüler, 3 gün sonra sonuç çıkacakmış. aktif veya pasif olduğunu söylüyormuş bu test. sizin tecrübenüz var mı? pasif çıkma ihtimali var mı?

2. 3 karma aşırı olan 9 aylık, hareketli ve henüz hiçbir semptom göstermeyen labradorumun bundan kurtulma ihitmali var mı?

kahrımdan ölüyorum, gerçekten. söyleyeceğiniz her şey çok önemli.
ama tamamen gerçekleri duymak istiyorum. yani %90 ölür, 10 yavrudan 9'u ölür, 9 aylık henüz çok erken bir yaş olduğu için direnmesi çok zor vs. gibi yorumlar bile çok önemli benim için. bilmek istiyorum.

 
gerçekten kahjroluyorum, bu 3 gün sonra açıklanacak sonuç için, kesin pozitif çıkar gözüyle mi bakmalıyım?

veteriner henüz ialçları vermedi, 3 gün sonraki sonucu bekleyelim dedi ama vakit mi kaybediyoruz acaba böyle yaparak?
  • tchuck  (11.11.22 17:12:34) 
aşılarını olduğu için bence hastalığa çevirmesi düşük bir olasılık. umarım iyi sonuçlar alırsınız.


  • theseachange  (11.11.22 18:14:30) 
@theseachange,

böyle bir ihtimal var mı gerçekten? ben antikor testi pozitif olduğu için 2 saattir köpeğime bakıp bakıp ağlıyorum.

gerçekten hsatalığa çevirmeme ihtimali var mı? veya yüksek bir ihtimal mi?
  • tchuck  (11.11.22 18:19:07) 
Geçmiş olsun,
Umarım hiçbir sorun olmayacak, hastalık çıkmayacak köpeğinizde. Semptom da olmaması çok olumlu.
Eskiden geçirdiğim bir hastalık için antikor testi yapıldığında pozitif çıkıyorum, hastalığın testinde negatif çıkıyorum. Belki köpeğiniz daha önce geçirdiği veya aşılı olduğu için antikor pozitiftir. Veteriner bilgi vermedi mi?

İstanbul - Göztepe parkı civarında bugünlerde gençlik hastalığı salgını olduğuna dair bir bilgi geldi. Siz de o tarafta mısınız?
  • michael_knight  (11.11.22 20:30:18) 
Evet oradan duyuruyu görünce ben de baktırayım istedim. Kahrımdan hiçvir şeye odaklananıyırum ne yazık ki.


  • tchuck  (11.11.22 20:33:55) 
Bu arada kan testinin spnucunu bekliyoruz.
Bu ihtimalin olduğunu da söyledi ama çok net bir pozitif çıktığı için sanırım buna cok ihtimal veröiypr anladığım kadarıyla

  • tchuck  (11.11.22 21:02:09) 
Rusyadan ilaç getiren insanlar var ya da başka ülkelerden danışın onlara. Güvendiğim birisinin numarasını verebilirim özelden


  • turunc saadet  (12.11.22 00:57:40) 
Şu an çok erken panik yapıyorsunuz. 9 aylık bir köpek düşündüğünüz kadar küçük değil. Aşı takvimine de uymuşsunuz ve zaten o yaştaki aşılı köpekler için ekstra bir uyarı yok bildiğim kadarıyla. Dış dünyayla temas halindeler. Bir şekilde virüsle temas etmiş olabilir ya da hatalı pozitif olabilir özellikle aşıyı yakın zamanda olduysa. Ama korunması için gerekeni yaptınız ve şu anda da takip ediyorsunuz hasta olsa bile kurtulma şansı yüksek. Daha ortada belirti bile yok. Siz bağışıklığını, vücut direncini destekleyin veterinerinizin de tavsiyeleri olacaktır. Ama soğukkanlı olun en önemlisi.


  • not dark yet  (12.11.22 03:12:38 ~ 03:13:59) 
@not dark yet,

tabi ki belirti olmaması iyi. ama yarın sabah bir anda semptomlar başlayabilir ve bu sürece girebiliriz. hatta gireceğiz de kesin olarak.

(eğer bir mucize olup kan testi negatif çıkmazsa)

kahroluyorum. yapabileceğim hiçbir şey yok mudur? standard tedavi dışında.

veya ne bileyim bu "güçlü pozitif" çıkan antikor testine rağmen, kan testinin negatif çıkma ihtimali yok mu?

veya köpeğimiz aşılı aslında. bu aşının hastalığın atlatılması sürecinde bir avantajı olmuyor mu? (o sadece bulaşmayı önlüyordu demi? bulaştıktan sonra aşısız köpeklerle aynı şartlarda geçirecek sanırım)
  • tchuck  (12.11.22 09:28:07) 
Hocam yapmayın, bu kadar üzülmeyin. Aşıları varmış köpeğin, korkmayın bu kadar. Aşı hastalığı kapmamıza engel değil, hastalığı kaparsak öldürmesin diye yapılıyor.

Hastalığı (virüsü) kapmış olması, zarar göreceği anlamına gelmez. Çocuklara da bir sürü hastalığı aşısını yaptırıyoruz, ama bu hastalıkların bir çoğunun virüsünü kapıyorlar okul çağında.

Aşılı oldukları için ya anlamıyoruz hasta olduklarını, ya da çok kolay atlatıyorlar.

Siz de üzmeyin kendinizi, köpeğin aşıları var, bu hastalık köpeğe zarar vermeyecek Allah'ın izniyle, korkmayın.
  • John Bloor  (12.11.22 10:49:50) 
selamlar.

bugün hızlı testlerde ngatif çıkmaya başladı.
ama igM tahlil sonucunda aşağıdaki ekran görüntüsündeki gibi geldi sonuç.

serum tedavisini bırakıyoruz ama rus 3lüsü vs. gibi aşılar devam edecek. ve pazartesi pcr yapılacak.

ne düşünmeliyiz?
iyiye gidiş var tabi ama, tamamen rahatlamalı mıyız yoksa hala sıkıntılı bir durumda mıyız?

www.hizliresim.com
  • tchuck  (18.11.22 18:56:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.