[]

normalden cok dusuk ucret teklifi sebebi ile istifa

tazminat kazanma sebebi midir?

4 yildir calistigin ve projeleri basari ile yaptigin yerde zam beklerken daha dusuk ucret teklif ediyorlar diyelim sende istifa ediyorsun

kirani bile karsilamayacak bir teklif hatta var diyelim

o zaman tazminata hak kazaniyor musun?

 
Mevcut maaşınızdan daha az maaşı kabul etmek zorunda değilsiniz. Kabul etmeyin.
Bu sebeple istifa ederseniz tazminata hak kazanmıyorsunuz.

Proje bazlı, geçici sözleşmelerle değil bildiğimiz standart "belirsiz süreli iş sözleşmesi" ile çalıştığınızı varsayıyorum.
  • michael_knight  (11.11.22 17:11:15) 
şimdi 5 yıldır 20-30ktl ile çalışan elemanına 6.yıl sana asgari ücret vericem artık ama aynı işi yapıcaksın dediğinizde ne oluyor?


  • duyurukullanıcısı  (11.11.22 18:28:19) 
Yargıtay'ın vasıflı işe asgari ücret verilemez emsal kararı var.


  • surprise  (11.11.22 18:44:28) 
@duyurukullanıcısı, hiçbir şey olmuyor.

20k TL ile çalışan elemana asgari ücret teklif edilse de çalışan kabul etmek zorunda değil. 20k TL maaşla elinizden geldiği kadar verimli bir şekilde çalışmaya devam edersiniz.

Bu arada ben eksik biliyormuşum. Size bu talep yazılı olarak bildirilirse siz de yazılı olarak kabul etmediğinizi söyleyip istifa edebiliyor. Bu durumda kıdem tazminatı ve işsizlik maaşı hakkına kavuşuyormuşsunuz.

Ama pratikte bence kimse ne bu teklifi kabul eder ne de 20k maaşı bırakır. Madem öyle diyerek 20k maaşla o şirketin içinde çalışmaya devam eder.

Madde 22 bu konuyla ilgili.
www.mevzuat.gov.tr

Eğer 5 yıldır o şirkette çalışıyorsanız, düzgün bir maaşınız varsa ve normal bir iş sözleşmeniz varsa korkacağınız hiçbir şey yok.
Merak etmeyin, bu işten kazançlı çıkacaksınız.

Büyük ihtimalle sizi 12 ay yaşatacak kadar para geçecek elinize, 12 aydan kısa sürede başka bir işe başlarsanız cebinize fazladan birkaç maaş girmiş olacak.
10 ay boyunca ayda 5 bin TL civarında işsizlik maaşı olduğunu da hatırlatayım.

Ama bu süreçte hata yapmayın. Bu işlerden anlayan birinden, hatta mümkünse bir avukattan destek alın.
Avukatlar işçilere genelde böyle konularda ücretsiz danışmanlık veriyorlar, sonra işçinin işe iade davasını açıyor ve o davadan kazanılacak tazminattan bir pay alıyorlar.
  • michael_knight  (11.11.22 19:07:54 ~ 19:14:02) 
aklı başında hiç bir şirket durduk yere bir kişinin maaşını düşürmez. eğer belirsiz süreli sözleşmen varsa ve maaşını düşürüyoruz derlerse başlarına bela alırlar. en azından tazminatla istifa seçeneği sunmaları lazım.

ha sunmuyorlarsa, o zaman bir avukata danış fazlasını alırsın derim.
  • roket adam  (11.11.22 22:15:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.