[]

Arkadaşım bana açıldı...

Selamlar,

Beraber işe başladığım ve 1 yıldır birlikte çalıştığım arkadaşım bugün bana açıldı. Çok sevdiğim birisi, hem kibar hem düşünceli. Ama işte ben ona o gözle bakmıyorum, çekim hissetmiyorum:( Ayrıca 7 yaş büyük benden ve bazen konuşurken araya kuşak giriyor sanki.

Ona sinyal verecek hareketler yaptığımı düşünmüyorum, hatta bro diye hitap ederim. Bunları göre göre arkadaşlığımızın içine edip bu yola girdi. Küçük bir iş yerindeyiz sürekli beraber çalışıyoruz, 4 kişilik arkadaş grubumuz içinde güzelce geçinip gidiyorduk. Şimdi bu durumu bozduğu için aşırı sinirliyim ama bir taraftan da onu üzmeden bu işi nasıl hallederim diye düşünüyorum. Fena afalladım cevap da veremedim, sonra konuşalım sakin kafayla diyebildim sadece. Çok da yersiz bir zamanda söyledi zaten. Ne yapıcam ben ya kafam allak bullak. Nasıl eskisi gibi olabiliriz ki? Hoşlanmadığımı bile bile söyleyip belki bir aklıma düşer de şans veririm diye mi düşünüyor sizce?

Benim en çok üzüldüğüm şey benden net bir karşılık görmeden arkadaşlımıza gölge düşürmesi. Aslında gelecek cevapları tahmin ediyorum ama yine de derleşmek için yazmak istedim. Ne yapmalıyım bir yol gösterin nolur:(

 
Klişe olacak ama gerçek olan bu ; arkadaşım olarak görüyorum diyeceksin. Biz erkekler laftan pek anlamıyoruz; başka birinden hoşlanıyorum da dersen pes eder bence.


  • sassot  (11.11.22 00:32:19) 
Arkadaşlığınızın "eski halinde" bu kişi sizden hoşlanıyormuş. Yani bu güzel arkadaşlığın çok büyük parçası büyük ihtimalle bu kişinin size olan hoşlantısıyla ortaya çıkıyor zaten. Elbette her şey bunun üstüne kurulu değildir, ama insan hoşlandığı kişiye karşı diğerlerinden daha farklı yaklaşır.

Her neyse, kısaca eskisi gibi bir şey zaten olamaz. Öncelikle bunu kabullenmelisiniz bence. Sinirlenmeniz de bu açıdan saçma, bu çocuk size hoşlandığını söylemeden önce sizden hoşlanmıyor değildi. Sizin haberiniz yoktu. Ancak bu sürdürülebilir bir şey değil haliyle.

"Ben aynı şekilde hissetmiyorum" konuşması yapıp hayatınıza devam etmekten başka yapacak çok bir şey yok gibi. Kendisiyle ilgili kararı da o verecek.
  • akhenaten  (11.11.22 06:38:17) 
"bir taraftan da onu üzmeden bu işi nasıl hallederim diye düşünüyorum."

böyle bir dünya yok, karşı taraf seninle doğru dürüst flört etmeden, beğendiğini daha öncesinde belli etmeden kafasında seninle ilgili hayaller kurup durmuş, kendi hayalindeki sen'den hoşlanıyor, sonra da gelip bunu sana söylüyor bodoslama, sende üzülmesin istiyorsun.

aksine üzülsün ve bu duruma neden nasıl düştüğünü oturup düşünsün, böylece belki ileriki gönül ilişkilerini ve arkadaşlık ilişkilerini daha iyi yönetebilsin.

onu üzmemeye çalışmak ona kötülük yapmaktır, bundan sonra yapacağın şey sadece iş ilişkisinde kalmak, bu şekilde cevap vermemek ya bir düşüniim demek umut vermektir ve kötülüktür.

ona yapacağın en büyük iyilik;
ben seni öyle görmüyorum dedikten sonra her hangi bir şekilde "normal arkadaşlık" ilişkisini de bitirmendir, bu onun iyiliği ve sağlığı için önemli.
insanlarla ilgili hayal kurmaması gerektiği, gidip bir flört koçundan nasıl flört edilir diye eğitim alması gerektiğini de söyleyebilirsen dünyanın en iyi insanı olursun. kısa vadede belki kötü olacaksın ama uzun vadede sana dualar eder.
  • selam  (11.11.22 09:27:17 ~ 09:28:42) 
aklından çıkarmak istemiştir sen de net şekilde reddederek bunu sağlayabilirsin
sen onun için iyi bir seçenek iken, o senin için değilmiş

başa çıkamıyorsa soğuk yaparsın
ufak iş yerinde işkence çekmeye gerek yok

peki sen hiç öyle sinyal almadın mı 1 sene boyunca
  • bir soru sorcam  (11.11.22 09:27:50) 
Net ol net ol net ol. İhtimal kalmasın aklında. Sonra süreç yenilenip duracak.


  • westblack  (11.11.22 10:30:29) 
westblack +1

"onu üzmeden bu işi nasıl hallederim diye düşünüyorum" demişsiniz. Siz net olmazsanız o zaman üzülecek. En ufak bir umut ışığına yer bırakmayacak şekilde konuşmanız gerekir.
  • pispinti  (11.11.22 10:36:39) 
Ay hocam ne abartmışsın allasen... Böyle düşünmüyorum ama arkadaşlığımızı engellemesin bu durum, eskisi gibi devam edelim de geç. Eder, etmez onun kendi bileceği iş.


  • lcha  (11.11.22 10:58:53) 
Cem yılmaz'ın tabiriyle; kibar,düşünceli.. Yani, yazık :)
Tüm gün aynı ortamda bulunduğun kişiye flört etmeye çalışmadan açılmak nedir ya? O iş olmaz da, bir sevgili edinirsen garip durumlar oluşacak is yerinde.
Zaten bir sevgilim ya da platoniğim var, zaten seni kardeş arkadaş görüyorum de.
İşin zor.
  • vizivozo  (11.11.22 11:41:33 ~ 12:01:50) 
hoşlandığım bir var falan deme sakın. net bir şekilde 'arkadaşlığımızın da içine ettin, ben böyle bir şey hissetmiyorum' de.


  • brkylmz  (11.11.22 13:06:10) 
bir insanın başka bir insana açılması suç değildir. adamı suçlar biçimde yazmışsın. bu durumu bozduğu için niye sinirli oluyorsun ki? senle ciddi bir ilişki düşünülemez mi? arkadaşsanız arkadaşlığınız biter, sinirlenecek ne var? sanki arkadaşlık ilişkiniz bitince çıkar ilişkiniz de bitiyor gibi anlaşılıyor.

öncelikle bu durumun olmayacağını belirtip, arkadaşlığınızı bitirin. sinirlencek ya da üzülecek bir durum yok.
  • false pretension  (11.11.22 21:38:44) 
@bir soru sorcam 1 yıldır hoşlanmıyor aslında seni tanıdıkça son zamanlarda gelişti dedi. Belki o belli etti ama ben görmedim ya da görmek istemedim


  • kostüm çok güzel prenses misiniz  (11.11.22 23:10:26) 
@false pretension benim sinirlendiğim nokta arkadaşlığımızın zedelenmesi zaten


  • kostüm çok güzel prenses misiniz  (11.11.22 23:15:22) 
aslında "bro" diyerek arkadaş sinyalini net bir şekilde vermişsiniz. hoşlandığı kişi ile arkadaşlığa devam etmek bir insanın kendisine yapacağı en malca hareketlerden biri. insanın ne kendine saygısı kalır, ne sevgisi kalır. arkadaşlığınızın bitmesinden başka bir seçenek göremiyorum. hatta siz duygularınızın karşılıklı olmadığı söyledikten sonra geri vitese takıp özür dileyip arkadaş kalalım derse bile arkadaşlığınızı bitirin.


  • Refik  (12.11.22 17:05:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.