[]

bağkur borcu / sgk'ya gitsem yardımcı olurlar mı

şahıs şirketim var. çalıştığım firma istemişti açmamı iş yapabilmeye devam edebilmek için, yani ben aslında onlardan maaş alıyorum ama resmiyette onların benim şirketime verdiğim hizmet karşılığı ödeme yapması, benim onlara fatura kesmem durumu söz konusu.

bağkur ödemelerimi aksattım ve açıkçası ben bu parayı ödemeyi hiç istemiyorum. emekli olacak yaşa geleceğimi sanmıyorum, maddi olarak sıkıntıdayken elime geçen üç kuruş paranın ikisini bağkur'a yatırma fikri hiç hoşuma gitmiyor.

merak ettiklerim,

1) bu borç birikti, birikti diyelim. sonunda ne oluyor? kyk borcu gibi vergi dairesine devredip boğazıma sarılıyorlar mı? koca iki sene boyunca ödemedim diyelim, faiz ve cezayla tutarın artması dışında ne oluyor?

2) sgk'ya gidip "kardeşim benim buradan doğan tüm haklarımı alın ama borcumu da silin" deme şansım var mı? yapılır mı böyle bi şey?

ömür boyu sigortasız çalışayım demiyorum ama bu benim tam zamanlı işim değil. ona birkaç yıl sonra askerlikten sonra filan başlarım. zaten yaş 50 oldu, sigortam ha şimdi başlamış ha iki sene sonra, umrumda değil. dediğim gibi zaten 60 yaşına gelip de "hmm iyi ki emekliliğim var hehe" diyeceğimi sanmıyorum, bizim neslimiz çalışırken ölür, boomer değiliz.

bu saçmalığı ödemem şart mı benim? ben sosyal güvence filan istemiyorum abi bana kazandığım parayı bıraksınlar komple.

 
Anladığım kadarıyla çalıştığım dediğiniz şirket, hizmetinizi sattığınız firma. Yani sizi SGK'lı çalıştıran bir işveren değil, siz resmiyette baya baya şahıs firması olan ve fatura kesen bir küçük esnafsınız.

Eğer aynı zamanda sgk'lı olsaydınız zaten bağkur pirimi çıkmazdı, demek ki sgk'nız yoktu.

Şimdilik ödemek istemiyorsanız bekleyin, bizim memlekette sık sık bu konularda af çıkar. Bazen faizi silerler, ana borcu öde derler. Bazen de tüm primleri ve o günleri komple silerler (bu sanki daha önce bi kere olmuştu.)

Daha önce hiç sigorta girişiniz yoksa, ilk defa bu şahıs firması ile bağkurunuz ve doğal olarak sigorta girişiniz başladıysa;

benden bir büyük tavsiyesi, af çıksa bile asla geçmişi sildirme, faizi sildir ve ana parayı ödeyip geçmiş primlerin kayıtta kalmasını sağla. Zaman çok çabuk geçiyor, ben de 18-19 yaşlarındayken bu durumu sallamamış ve sigortamı yaptırmamıştım.

O zaman sigortamı yaptırsaydım, EYT sayesinde 3-5 sene sonra emekli olurdum. Bu durumda 60 yaşı bekliyorum.
  • John Bloor  (10.11.22 15:19:52) 
2 nolu maddeyi af zamanı yapıyorlar. muhasebecinizle görüşün size haber versin. bağkura gidip silin benim günlerimi ve borcumu dediğinizde siliyorlar. tertemiz devam ediyorsunuz hayatınıza


  • erty_ksk  (10.11.22 15:39:48) 
yapılandırmayı bekleyin. yapılanma çıktığı tarihte ödenmemiş hizmetleriniz gün olarak silinir ve borcunuzdan düşürülür. diyelim 30 aylık 45.000 borcunuz var. hizmetinizden 30 ay silerler borcunuz sıfırlanır. zaten prim yatırmadığınız için herhangi bir kaybınız olmaz (ödenmiş aylar silinmez, ödenmemiş aylar silinir). yalnız yasanın çıktığı tarihle alakalı 2-3 aylık primi silmezler. onu da yapılandırarak ödemenizi tavsiye ederim.


  • steyro  (10.11.22 20:35:58) 
yapılandırma düzenli olarak olan bir şey mi peki? yani yapılandırmayı beklerken 50-60 bin lira borçla dımdızlak kalmam değil mi? :)


  • mark greg sputnik  (10.11.22 20:39:12) 
yakınlarda eyt ile beraber bir yapılandırma konuşuluyor. yakın zamanda çıkacak


  • steyro  (10.11.22 21:10:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.