[]

yaşlı birey için mama raporu

arkadaşlar babam 88 yaşında. kalp yetmezliği ve nefes darlığı mevcut. iştahı yerinde değil, beslenme sıkıntısı var. kalp yetmezliğinden dolayı idar söktürücü kullandığı için son zamanlarda fazlaca kilo verdi. hem beslenemiyor, hem kilo veriyor, güçten düşmüş durumda.

doktora götürüyorum, durumunu görüyor, enerji ihtiyacını, kilo kaybını rapor edip günde 3 doz mama kullanması için rapor yazıyor. ama raporla eczaneye gittiğimde eczacı raporun geçersiz olduğunu söylüyor.

doktora tekrar gidip, durumu anlatıp raporu düzelttiriyorum, yine eczaneye gidiyorum yine olmuyor. eczacı raporda yazan kodları beğenmiyor. yani daha doğrusu sistem kabul etmiyor.

en az 3-4 sefer gittim geldim, onlar bilmez sistem değişti diyen 2-3 ayrı doktora gittim, hiçbiri olmadı. adam beslenemiyor, gün geçtikçe kilo veriyor, güçten düşüyor.

eczacı diyor ki alzheimer olması lazım, parkinson olması lazım, felç geçirmiş olması lazım, böbrek hastası olması lazım, pankreas bilmemnesi olması lazım, organ nakli olması lazım vs. farklı bir nedenden dolayı beslenme problemi yaşıyorsa adam zaafiyet geçirse de, adam 3 ayda 15 kilo verdi, beslenemiyor, enerji ihtiyacı var diye doktor raporu olsa da mama vermiyorlar. mamalar da kendi cebimden almak için ziyadesiyle pahalı.

bu konuyla ilgili bana yardımcı olabilecek kimse var mıdır?

 
hocam bu bahsettiğiniz hastalıkları (kronik) yaşayan insanların facebook grupları bir hayli aktif. atıyorum ibs, ülseratif kolit ya da kanser. bu gruplarda iyileşen ya da remisyonda bulunan bolca hasta elindeki mama ve ilaçları ücretsiz birbirine veriyor. oradan bulabilirsiniz, zamanında biz de vermiştik adı ensuredu sanırım mamanın.


  • bugisme  (10.11.22 16:04:23) 
Başka eczaneye gittiniz mi? Bize de yıllarda nörolojinin yazdığı antidepresan vb. ilaçları sadece psikiyatr yazınca öder diye parayla aldırttılar. Her ay gidip yazdıracakmışmış. 30 yıllık nöroloji doktorunun demans için yazdığı ilacı kabul etmediler düşün.
En son geçenlerde bir eczane şu şu şunları yapmalılar dedi de aldık ilaçları.
Eğer bahsettiğiniz mamalar bu kutularda olan meyveli süt gibi olanlardansa babam geçen yıl onları kullandı. Bir keresinde nöroloji diğerinde de kbb yazmıştı. Hepsini alabilmiştik.
İstanbuldaysanız maltepe eczanesini arayın. Oradaki bir beyefendiye durumu sorun adını bilmiyorum. İstanbulda değilseniz de başka bir eczaneye gidin. Elbet bir yolu vardır. Bunun dışında çorbaları bardakla içirmeye çalışın. Ne tür şeyler verebiliyorsunuz bilmiyorum ama biz geçen sene durumuna göre çorbaların yoğunluğunu ayarlayıp o şekilde devam etmiştik. Bir yandan da kabiven kullanıyordu. Çorba işimize baya yaramıştı.
  • pudra  (11.11.22 01:08:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.