[]

Sony Walkman'ler 98'de ne kadardı?

İyi günler ekşiciler. 1998 yılında ilkokula giderken en genç amcam bana hediye olarak bir Sony Megabass Walkman vermişti. Şimdi ilkokula giden iki çocuğu var. Ben de onlara daha ucuz olmamak kaydıyla bir hediye almak istiyorum ama ne alacağıma karar veremedim. Tavsiyeleriniz nelerdir veya o zamanki Walkman'lerin fiyatını hatırlayan var mı?




 
ilkokul kac, 1 mi 5 mi.. bence onun muadili ipad olamaz, o zamanki alim gucu ile simdiki bir degil. bence simdinin degeri ile 700-900 lira filan eder, gerci tr'deki son ekonomik durumu bilmiyorum. belki gitar alabilirsiniz ilgileri varsa. tabi kurs da aldirmaniz gerekebilir ya da internetten ogrenebilirler cok meraklari varsa.


  • bir varmis bir yokmus  (10.11.22 14:36:58) 
fiyat olarak muadili yerine kullanım olarak muadiline bakmak gerek bence, şimdinin walkman muadilleri bence akıllı telefonlar hayatta kapladıkları yer anlamında, fakat telefonları vardır, bu yüzden uyduruk olmayan 1000-2000 aralığında kafaüstü bluetooth kulaklık alabilirsin hem walkman vibe ı verir müzikle ilgili bir şey olduğu için


  • freebird5406_2  (10.11.22 14:50:13) 
Evet ben kulaklık değil de Anker Soundcore Flare 2'yi düşünmüştüm. Hem büyüyünce de kullanırlar. Fakat iki tane Sony Bluetooth kulaklık almak daha mı iyi olur diye düşünmüyor değilim, hem anne babalarını rahatsız etmeden bir şey izleyip dinlerler hem de uzun süre kullanırlar.


  • frodox  (10.11.22 14:52:59) 
Kulaklık bana iyi bir fikirmiş gibi gelmedi. Anne babası istemeyebilir çocuklarının kulaklık kullanmasını. Çocuklar hediyeyi çok benimseyip sürekli kulaklıkla dolaşmak isteyebilirler.

Lego falan hediye ederdim ben olsam.
  • pispinti  (10.11.22 16:04:39) 
98 civarında bir öğrencinin (daha çok ortaokul-lise diyelim) sahip olabileceği en havalı alet discman'di, kaset çalan walkman bunun bir altıydı.

Şimdi ipad değil de, ipod gibi olabilir. Bence havalı bir kulaklık, çok yönlülük açısında daha uyumlu.
  • burfak  (10.11.22 16:19:48) 
steelseries'in oyuncu kulaklığının birini al bence çocuklar için 10 numara hediye olur.


  • birmilyonunvarmi  (10.11.22 17:37:02) 
o yıllarda çok walkman sahibiolduk öyle aşırı pahalı değildi. dolar bazında belki daha pahalıdır ama o günün alım gücüne kıyasla bu günün 400-500tl gibi bir rakamına denk gelir bence.


  • orpheus  (10.11.22 18:02:15 ~ 18:02:28) 
Artık ipod yok. O zamanki hediyeye en yakın güzel kulaklıklar olur, zaten iki çocuk ikiye katlıyor masrafı. Anne baba neden kulaklık kullanmasına izin vermesin onu anlamadım. İyi bir kulaklık zaten teknolojik aletlerden düzgün ses alabilmeyi sağlar, ses kalitesini yükselten gerekli bir üründür. İlkokula giden bir çocuk da nasıl kullanılacağını anlayacak zeka seviyesine erişmiştir.


  • not dark yet  (10.11.22 19:10:53) 
90larda walkmenler 50-150 dolar arasi fiyattaydi. su gecirmeyeni, digital radyolusu vb gibi özellikler fiyatı artiriyordu.


  • duster  (10.11.22 22:36:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.