[]

amerika mortgage

selamlar,
amerikada mortgage kredisi kullanan ya da bilgisi olan varsa, ne gibi sartlari var bu krediyi kullanabilmenin? mesela bankada belli bir miktar para gostermek gerekiyor mu?



 
elbette para gostermek gerekiyor 100% krediyle ev alamazsin (oyle bir urun varsa da sartlari cok kotudur). Belli bir oranda pesinat olmali. Onun haricinde bankaya odemelerini yapabilecegin bir gelirinin ve duzgun bir kredi gecmisinin olmasi lazim.


  • hot potato  (10.11.22 06:08:23) 
tesekkurler, bir de soyle sorayim, diyelim amerikada evimiz var ve evi ipotek gosterip kredi cekmek istiyoruz, bu durumda da bankaya nakit para, gelir gostermemiz gerekir mi acaba?


  • atlas  (10.11.22 06:12:14) 
evi ipotek ettirince eline para geciyor teknik olarak, onu da pesinat yerine saydirabilirsin. boyle bir tecrubem olmadi ama bu yapilan bir sey. tabi her turlu bir mortgage almaya elverisli bir aday olunmasi lazim (duzenli gelir, kredi skoru vs)

www.rocketmortgage.com

www.valuepenguin.com
  • hot potato  (10.11.22 06:15:30 ~ 06:19:03) 
motgage kredi skoruna ve gelirine gore cikar. kredi skorun fena degilse, senelik burut gelirin x 3 gibi bir mortgage'a girebilirsin. belli bir miktar pesin para isterler, %5-%10 gibi. ne kadar cok pesin verirsen, alacagin kredi duseceginden mortgage cikmasi kolaylasir.

ikinci sorun "heloc" olarak geciyor, home equity line of credit. o da soyle isler, evinin o andaki degerine bakarlar, $500k diye farzedelim. O degerin %80i alinir, o da $400k yapar. Senin ne kadar borcu var ona bakarlar sonra, $300k daha borcun var diyelim. 400k-300k = $100k, yani sana $100k kredi acarlar. O parayi istedigin hersey icin kullanabilirsin, faizi de aylik ev taksidine eklenir. Odeyemezsen zaten banka eve el koyar. Evin degerinin %80i uzerinden hesap yaptiklari icin banka her turlu karli cikar, olan sana olur.
  • cooperr  (10.11.22 07:25:58) 
tesekkurler. yani soyle anladim, ipotekle kredi almak icin nakit varlik gostermeye, pesinat odemeye gerek yok hatta borcumuz varsa bile kredi alabiliyoruz. dogru mudur?


  • atlas  (10.11.22 16:02:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.