[]

Su, petrol, elektrik, vb bitmeyecek mi, insan nüfusu artıyor

Evet kafayı yicem gibi oluyorum, doğalgaz petrol su elektrik vb bunların sonu elbette gelecek peki ya ne olacak insanlık ne yapacak sadece 50 senede 2 3 milyar nüfus arttı. Hayvanların haklarını da gasp ediyoruz nesilleri tükeniyor kaynak bulamıyorlar. Her şey artık yetmiyor hormonlu bahçe kalmadı beton yığını, dağlarda ağaçlar bitiyor. İnsanlık kendini mi yol edecek. Biz öleceğiz ama yeni nesiller acı çekecek teknoloji kurtarır mı insanı, bir ağaç verir mi ya da su Yratır mı? Bir yandan gelişiyor bir yandan kendini bitiriyor. Üzücü.




 
İnsan nüfusunun artışıyla direkt ilintili değil de, doğanın hor kullanımı sonucu, küresel ısınma nedeniyle ilk olarak su bitecek.

Sonrası, karanlık dönem.

Daha sonra Doğa kendini yenileyecek.
  • Mirket  (09.11.22 22:31:24) 
Su, Petrol ve Elektrik birbirinden tamamen farklı kaynaklar öncelikle Suyu bir köşeye ayıralım onu kendi içinde değerlendireceğiz.

Elektrik bir doğal kaynak olmadığından bitmesi gibi bir durum söz konusu değil, bugün hidro elektrik santrallerinden nükleer santrallere kadar geniş bir yelpaze ile üretilebiliyor yani elektrik üretilebilen sonsuz bir kaynak. Güneş tepemizde parladığı sürece üretmeye de devam edebiliriz.

Petrol ise son derece sıkıntılı bir kaynak ama zamanla ona olan ihtiyaç da azalıyor, muhtemelen 20 yıl sonra petrol tıpkı 20 sene önceki gaz yağı gibi unutulup gidecek, araçlar tamamen elektrik ile hareket ediyor olacak, hidrojen hücreli araçlar yollarda dolaşıyor olacak.

Gelelim suya, su doğada sonsuz bir döngü içerisinde yenilenebilen bir kaynak, yani teknik olarak su yok olmuyor azalmıyor, sadece şekil değiştiriyor ve asıl sorun burada başlıyor. Dünyanın yüzeyinin %70'i su ile kaplı yani yeterince su var, sorun bu suyun sadece %0.3'ü kullanılabilir tatlı su kaynağı, yani gezegenimizdeki su sorunu tatlı su kaynaklarının her geçen gün azalıyor olması.

Özetle kafayı çalıştırır, gezegenimize iyi bakarsak üstesinden gelinmeyecek bir sorun yok ama mal gibi davranırsak susuzluktan birbirimizi gırtlaklayacağımız gün çok da uzak değil.
  • solo  (10.11.22 09:19:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.